Les retallades a AENA afecten a l’atenció sanitària d’urgència a l’aeroport de Reus

Protocol d’emergències

Tal com informa la Federació de Serveis a la Ciutadania (FSC) de CCOO de Catalunya, la mort el passat dimecres d’un passatger a l’aeroport de Reus evidencia alguns elements importants de com les retallades han afectat greument tant el protocol d’emergències de l’aeroport com l’assistència sanitària urgent.

Malauradament, el passatger mort no va poder ser atès urgentment donat que l’únic infermer de l’aeroport ha estat acomiadat fruit de les polítiques de retallades del Govern. El passatger va ser atès en primera instància per operaris de “handling” que res tenen a veure amb coneixements de medecina i que no van poder utilitzar desfibriladors. Així mateix la primera ambulància, també com a fruit de les polítiques de retallades, va arribar 15 minuts tard i la medicalitzada 20 minuts tard (val a dir que CCOO ha denunciat de manera reiterada que retallar en les condicions de prestacions de serveis d’ambulàncies és quelcom molt greu), quan el protocol d’emergència marca un màxim de 7 minuts.

Les polítiques d’ajust destrueixen la ciutadania, el país, i també són col•laboradores necessàries de desenllaços tan fatals com la mort d’aquest passatger.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 10 de desembre de 2012