CCOO de Lleida elabora l’informe sobre la situació laboral i salarial de les dones

Com cada any al voltant del 8 de Març, Dia Internacional de les Dones Treballadores, CCOO de Lleida elabora un informe sobre situació laboral i salarial de les dones a la nostra demarcació, amb les últimes dades publicades per diversos organismes oficials (Agència Tributària, EPA…).

De l’informe, en destaca enguany que a Lleida i comarques la taxa d’activitat de les dones és gairebé 9 punts inferior a la dels homes i la taxa de parcialitat de les dones és del 22 % i la dels homes és del 7 %.

També remarca que les dones se situen per sobre en relació amb els homes en les franges d’atur de llarga durada, són el 70 % en la franja d’1 a 2 anys i representen gairebé el 63 % del total de les persones aturades de més de 2 anys.

L’informe subratlla que a Lleida les dones cobren 3.213 euros menys de mitjana que els homes. Així doncs, la bretxa salarial corresponent és del 15,48 %.

Finalment, adverteix que la pensió mitjana anual a Lleida al 2019: les dones van cobrar 12.839 euros i els homes 16.740 euros. Les dones 3.901 euros menys que els homes, és a dir la bretxa en les pensions és del 23,32 %.