CCOO de Lleida reclama la implantació de transport gratuït per als treballadors i treballadores de Boí Taüll

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) gestiona diferents estacions d’esquí de Catalunya, entre les quals les estacions de Port Ainé i Espot. FGC ha posat a disposició dels treballadors i treballadores de les dues estacions un autobús que surt de Rialp i els atansa als seus llocs de treball. Una mesura de transport importantíssima que facilita no tant sols la mobilitat sostenible, sinó que també facilita la vida dels treballadors i treballadores d’una part de la vall.

L’estació d’esquí de Boí està gestionada per Actius de Muntanya, una societat mercantil íntegrament participada per FGC. Els treballadors i treballadores d’aquesta estació no disposen de transport gratuït per anar a treballar, com sí que tenen els treballadors i treballadores de les altres dues estacions. La gran majoria han d’utilitzar el vehicle propi i els que no en tenen han de compartir vehicle.

CCOO de Lleida reclama que l’empresa Actius de Muntanya posi en servei un bus gratuït per a les treballadores i treballadors de l’estació de Boí Taüll, amb l’objectiu de posar fi a la discriminació que pateixen respecte de la resta d’estacions amb titularitat d’FGC. L’autobús hauria de tenir sortida de Pont de Suert i fer les oportunes parades fins a arribar a l’estació d’esquí de Boí Taüll.

CCOO manifesta que seria un encert arribar a una entesa entre les diferents administracions competents, consells comarcals, FGC, Actius de Muntanya i empreses privades que han participat de les diferents licitacions de serveis, per poder aprofitar totes les places de l’autobús, que no solament pugessin accedir-hi els treballadors i treballadores d’FCG, sinó que ho pogués fer qualsevol persona treballadora de l’Alta Ribagorça.

CCOO de Lleida ha començat al Consell Comarcal  de l’Alta Ribagorça una ronda de reunions amb les institucions per fer arribar aquesta proposta d’implantació de transport gratuït per als treballadors i treballadores de la Vall de Boí.