CCOO de Lleida demana més personal i mesures legals contundents al CP de Ponent davant d’una agressió a un funcionari

S’ha tornat a produir una nova agressió a un funcionari al Centre Penitenciari de Ponent, concretament al Mr-6. Un intern amb problemes psiquiàtrics, que ja es troba complint condemna per atemptat contra l’autoritat al carrer, i que durant la seva trajectòria penitenciària ha protagonitzat nombrosos incidents violents contra el personal del CP Ponent, ha agredit a traïció i de manera extremadament violenta al cap d’unitat del departament on es trobava. L’intern de complexió molt forta ha donat sobtadament un cop de puny al treballador, a causa del qual ha tingut dificultats per mantenir-se conscient, alhora que li ha provocat serioses lesions, amb fractures i contusions.

L’incident ha tingut lloc en un mòdul de vida ordinari, on una dotació d’aproximadament de 4 funcionaris, han de mantenir l’ordre i la seguretat amb una població de 80 o 90 interns.

CCOO de Lleida demana, tant a la direcció del centre com a la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima, que per evitar incidents tan greus com aquest es reforci la dotació de personal del centre, la més envellida de tota Catalunya; que es prenguin les mesures legals pertinents perquè aquesta brutal agressió no quedi impune com han quedat tantes altres així com tantes amenaces que pateix diàriament el col·lectiu de funcionaris de presons, i exigeix celeritat i contundència per part de l’Administració per solucionar tots aquest problemes.