L’acord de pressupostos obre una nova etapa a Catalunya

Article de Javier Pacheco, secretari general de CCOO de Catalunya, publicat a ON Economia, d’ElNacional.cat (16-02-2023)

Catalunya té un pressupost en tràmit al Parlament amb un acord entre tres partits, que apleguen 74 diputats dels 135 que configuren la cambra. Són el 54,8%, una majoria suficient per obrir-se pas i fer possible que els catalans i catalanes comptem amb un total de 41 mil milions d’euros, 3.800 milions més que si no hi hagués pressupostos.

Curiosament, les diputades que aproven el pressupost són el mateix número que va investir Pere Aragonès com a president de la Generalitat. El número és el mateix, sí, però la diferència molt gran. La majoria que avui protagonitza l’acord pressupostari forma part del partit del Govern i del primer partit de l’oposició. I sobretot, representa la pluralitat dels blocs que durant molts anys han condicionat la política catalana i, per derivada, l’economia i el progrés social.

Catalunya va ser protagonista en les polítiques de l’austericidi amb els governs d’Artur Mas, que va dur a mínims el nostre estat de benestar social. La pobresa i les desigualtats es van disparar i encara conviuen amb nosaltres agreujades per la pandèmia. […]