Nova acampada de les treballadores i treballadors socials davant la seu de la Generalitat a Girona

Mig centenar de treballadors i treballadores social ens hem concentrat davant de la seu de la Generalitat.

El conveni col·lectiu d’acció social està caducat des de l’any 2018 i la patronal es nega a seure a negociar-lo.

Els nostres sous pateixen una congelació permanent d’ençà que es va signar el conveni l’any 2008, ja que només hi ha hagut un increment d’uns 20,00 € en tot aquest temps, aproximadament. Tot i que a les nostres entitats els han anat apujant els mòduls.

L’any 2020 la Generalitat proclamar el decret 39/2020 on recomanava a les entitats que l’augment que els proporcionaven, un 3% del mòdul, es reflectís considerablement en el sou de totes les persones treballadores. No hi va haver cap mena d’augment. Durant el 2021 i 2022 la nostra entitat ens va donar un 1,2 % a compte conveni. A finals de l’any 2022 la Generalitat va tornar a augmentar un 3% els mòduls a les entitats. La nostra entitat va donar un 1,8 %, en caràcter retroactiu, pel 2022 donant així un 3%. Tenint en compte tot això podem afirmar que l’entitat és

deutora èticament, com a mínim, d’un 3% de l’any 2020, d’un 1,8% de l’any 2021 i d’un 3% de l’any 2022.

Per aquest motiu i per dignificar d’una vegada per totes el nostre sector hem decidit «plantar-nos» dos dimecres cada mes i durant tot l’any davant la subdelegació de la Generalitat a Girona. Com a mínim fins que la situació es reconegui i es normalitzi.

Volem denunciar públicament que tenim el dret de vaga anul·lat. Ja que si es convoca una vaga, les empreses demanen i la Generalitat decreta, uns serveis mínims del 100% dels serveis. O sia que sempre estem treballant en serveis mínims.

Per un conveni just i unes condicions de treball dignes

1