Aquest 8 de març Girona ha mostrat totes les tonalitats del lila. Diferents activitats i actes reivindicatius han reclamat amb sensibilitats diferents la fi de les discriminacions a les dones.
CCOO de comarques gironines van fer dos actes propis centrats en el món del treball.
A les 10 h del matí, al museu del cinema vam organitzar un cinefòrum amb la projecció de la pel·lícula Norma Rae, amb un debat posterior sobre el lideratge sindical de les dones treballadores.

A les 13 h van donar suport a la Carpa Social, acampada organitzada pel sector de l’acció social, que com tots els serveis de cures està fortament feminitzat i precaritzat. Amb una patronal que es nega a negociar el conveni, una congelació del sou des del 2008 (perdó han tingut durant aquests anys una pujada de 20 €) i en la pràctica la impossibilitat de fer vaga per la imposició d’uns serveis mínims del 100% de la jornada. Durant l’acampada es va entregar un manifest amb les reivindicacions del sector a la directora Serveis Territorials de Drets Socials a Girona, la Sra. Helga Nuell i Turon i van actuar el grup PUNKUSTIC

A les 18 h vam participar de la manifestació organitzada per la Plataforma Feminista Gironina (de la qual formem part), que va tenir una nombrosa assistència.

Un nou 8 de març reivindicatiu on hem deixat sentir les nostres reivindicacions com a sindicat feminista d’homes i dones:
- Implementar recursos per a l’extensió dels plans d’igualtat a totes les empreses tant pel que fa als agents negociadors com al fet que la Inspecció de Treball pugui desenvolupar la seva tasca de vigilància i seguiment en l’acompliment legal de les empreses (també en la seva obligació de disposar de protocols d’assetjament).
- Crear un registre públic i obligatori dels protocols d’assetjament sexual i per raó de sexe que permeti fer un seguiment de les empreses que incompleixin la seva obligació en matèria de prevenció i lluita contra les violències masclistes al centre de treball.
- Acompanyar i vigilar de manera efectiva els drets de seguretat i salut en el treball, de manera que es pugui mesurar l’aïllament social que pot produir el teletreball, especialment en les dones, de manera que treballar a distància no suposi un retorn d’aquestes a l’esfera domèstica.
- Equiparar de manera plena els drets laborals de les treballadores de la llar amb els de la resta de treballadors i treballadores, així com reforçar i garantir els instruments per a la tutela de la Inspecció de Treball als domicilis particulars.
- Avançar en polítiques de corresponsabilitat entre dones i homes per fer que el cost de la cura de les criatures i les persones dependents no recaigui en les dones i es contribueixi, així, a reduir la segregació del mercat de treball.
- Avançar en polítiques de conciliació del temps social i del temps laboral, repensant el temps de treball i d’oci des d’una perspectiva integral. Sindicalment, ens comprometem a treballar-ho tenint en compte els sectors productius, sobretot els més afectats, la diversitat social i el canvi que ha de comportar en l’organització de la societat.
- Incloure en la perspectiva feminista l’impuls, la construcció i la implementació de la totalitat de les polítiques públiques.
