Els comitès d’empresa de La Molina, Espot i Port Ainé denuncien la falta d’avenç en les negociacions del conveni de turisme i muntanya de FGC

Els comitès d’empresa de La Molina, Espot i Port Ainé volem informar de la situació de no avenç de les negociacions per al nou conveni laboral de turisme i muntanya de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC).

Les negociacions es van iniciar aquesta tardor, en acabar la negociació del conveni de línies metropolitanes de FGC, després de prorrogar l’anterior conveni des del 2012. Tot i la promesa de l’empresa que seria una cosa àgil i que podia estar tancada en un mes, ens hem trobat que la seva estratègia, després de rebre la plataforma on es recollien les propostes de millora, ha estat la de tractar temes poc importants i sense aprofundir en cap, en les primeres reunions, per acabar l’any 2022 sense cap tipus d’acord i poder tancar l’any econòmic. A més, FGC s’ha negat a reservar una partida per pagar l’antiguitat dels fixos discontinus, que va canviar per llei amb la reforma laboral del Govern espanyol del mes de març, amb l’argument que s’està estudiant com afectaran els canvis.

Després d’això els comitès d’empresa de les estacions de ferrocarrils, vam convocar assemblees de treballadors i treballadores en les quals es va informar de la situació i es van valorar els passos que cal seguir a partir d’ara. Tot i que les mobilitzacions i vagues durant aquestes festes de Nadal es van valorar, es va decidir de donar l’enèsima mostra de confiança a la representació de l’empresa, esperant que amb el nou any es vegi un canvi en la voluntat d’avançar i una agilització de les negociacions durant aquest mes de gener, abans que els treballadors i treballadores perdem l’oportunitat d’organitzar mobilitzacions durant la temporada alta del mes de febrer.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 29 de desembre de 2022