Des de CCOO de comarques gironines donem total suport a la mobilització “La carpa Social” de les i els professionals de l’acció social de la Fundació Resilis

Avui davant de la seu de la Generalitat a Girona, treballadores i treballadors de la Fundació Resilis s’han concentrat, i han estès diferents tendes de campanya, en protesta per la situació que pateixen les i els professionals d’acció social.

L’acció s’anirà repetint diferents dies (febrer: 8 i 22 juliol: 12 i 26 març: 8 i 22 agost: 9 i 23 abril: 5 i 19 setembre: 6 i 20 maig: 3 i 17 octubre: 4 i 18 juny: 14 i 28 novembre: 15 i 29 desembre: 3 i 20) fins que les seves demandes siguin ateses.

Us deixem el seu manifest i fotografies de l’acampada

 CARPA SOCIAL_2023
CARPA SOCIAL_2023

MANIFEST CARPA SOCIAL_2023

Com a professionals de l’Acció Social del Tercer Sector volem evidenciar la nostra realitat. Som persones que treballem per a les persones, les quals presenten dificultats. La nostra missió és millorar la situació d’aquells col·lectius en situació d’exclusió social o risc de patir-ne.
Som serveis essencials de la societat i per la societat, encara que ningú ens ho reconeix.

Alguns dels serveis on treballem estant oberts les 24 h del dia, els 365 dies a l’any. En aquests en concret, en situacions de vaga general, el Departament de Treball assigna a la plantilla habitual com a “serveis mínims”. És evident, doncs, que sempre ens mantenim en serveis mínims.
En l’àmbit polític, no estem contemplats en els programes electorals. El nostre encàrrec no genera un potencial de vots. Som necessaris, però invisibles.
En la major part dels serveis que estant inclosos en el Conveni d’acció Social, exercim una funció pública. Una funció on cada cop se’ns demana més qualitat i responsabilitat. I l’assumim amb compromís i respecte cap a les persones que atenem. Una funció delegada i externalitzada per l’administració, a les entitats socials del Tercer Sector.

Una administració que ha deixat desemparat a l’àmbit social amb un infrafinançament crònic des de fa 14 anys. On el model de finançament de la Generalitat a la infància i adolescència en risc ha perpetuat una paràlisi de qualsevol negociació per a la millora de les condicions laborals del nostre sector social. Afectant a tots els serveis i professionals sota el paraigua del Conveni.

En els darrers 14 anys, les persones professionals de l’Acció Social, hem patit aproximadament un 30% de pèrdua de poder adquisitiu. I una precarització de la sostenibilitat i qualitat dels serveis externalitzats.

El col·lectiu més vulnerable ja està atès… i amb això el Departament de Drets Socials ja en té prou. En el nostre sector, tot s’hi val i així es demostra… No obstant això, no passa res…, la feina continua. Però arribat aquest punt…, els professionals de l’Acció Social… Ens Plantem!!!

I en aquest marc, i davant el desemparament del nostre sector, demanem:

  1. Dignificació del nostre sector: reconeixement social, professional i econòmic.
  2. Que el Govern i el Parlament de Catalunya incrementin la partida en els pressupostos 2023, per revertir directament a les persones professionals de l’Acció Social.
  3. Que en l’àmbit polític es generi la millor fórmula jurídica, per incloure el finançament del nostre sector, en Lleis o Decrets, que donin garantia a l’increment progressiu necessari i que assegurin l’equiparació salarial i condicions entre els professionals de les entitats privades amb la pública. Mateixes funcions = mateix sou.
  4. Acordar una reunió vinculant entre: Govern, Patronal, CCOO i altres sindicats representatius, per arribar a un compromís multilateral, signat per totes les parts, on l’increment i finançament progressiu del Govern permeti negociar i tancar un Conveni plurianual a 5 anys, on com a mínim, el salari base incrementi anualment un 5%.
  5. Que en l’àmbit polític se’ns consideri serveis essencials per la societat, igual que els que depenen de la Llei Orgànica d’Ensenyament.
  6. I per últim: una reunió immediata per coordinar aquestes demandes amb l’Honorable Conseller de Drets socials, Sr. Carles Campunzano, i amb l’Excel·lentíssim Secretari General de Drets Socials, Sr. Oriol Amoròs.
40d573f8 1f60 41a5 B83b A4ba2ad2606a