Dos dies de vaga parcial a Comforsa per incompliment de conveni

El Comitè d’Empresa de Comforsa ha convocat una vaga parcial els dies 1 i 5 de desembre i una jornada de mobilització el dia 3 de desembre davant la situació d’incertesa actual motivada per diferents raons, entre les quals destaquen l’incompliment del conveni col·lectiu de l’empresa, el bloqueig de les negociacions del nou conveni i les reclamacions de revisió d’enquadrament dels grups professionals, i la preocupació de la plantilla per la viabilitat de l’empresa. Durant els dos dies de vaga parcial i la jornada del dia 3 a la tarda es faran diferents accions informatives i de protesta.

Aquest divendres, 1 de desembre, el comitè convoca les treballadores i treballadors dels diferents centres de treball de Comforsa a concentrar-se de 12 a 14 hores, a les portes de la planta Comforsa 4, a Campdevànol (carrer del Camí de la Creu, 1). La direcció de CCOO d’Indústria de Girona se sumarà a aquesta concentració per manifestar el seu suport a les reivindicacions de la plantilla i demanar una solució urgent a la Generalitat de Catalunya, com a propietària de l’empresa, per resoldre aquesta situació al més aviat possible. Dimarts 5 també hi ha prevista una altra concentració a les portes de l’empresa.

Comforsa és una empresa estratègica, d’activitat mercantil, però de titularitat pública. En aquests moments s’està treballant conjuntament amb l’Administració per acordar les excepcionalitats necessàries al règim del sector públic que li correspon com a empresa pública, per tal de garantir el bon funcionament i el futur de l’empresa, així com els drets de les persones que treballen als diferents centres de treball que Comforsa té a la comarca del Ripollès.