Concentració a CIN Soritec contra la inaplicació de la clàusula d’actualització salarial del Conveni general de la indústria química

La direcció de l’empresa CIN Soritec (Hostalric) ha presentat una proposta de desvinculació salarial del Conveni general de la indústria química per no aplicar la clàusula d’actualització salarial prevista, que implica un increment de les taules d’un 10,3 %. Després de tres reunions entre la direcció de l’empresa i la representació sindical de la plantilla, l’empresa segueix exigint la inaplicació de la clàusula de revisió salarial, la qual cosa suposa una pèrdua econòmica per a les persones que treballen a CIN Soritec.

Davant d’aquest escenari, CCOO d’Indústria de Girona i la representació sindical de la plantilla han convocat una concentració aquest dimarts, 12 de març, a les 15 hores, a les portes de l’empresa (carrer dels Germans Valls, s/n, polígon industrial Gaserans), contra aquesta decisió de la companyia. La concentració es farà just abans de la propera reunió del període de consultes, que ja és la darrera.

L’empresa CIN Soritec pertany al Grup CIN, una multinacional portuguesa que es dedica a la fabricació de pintures, barnissos, pigments, etc., que té dos centres de treball a Catalunya, un a Montcada i Reixac (l’antiga Valentine) i el d’Hostalric, que té 30 persones en plantilla.