La Federació d’Hàbitat de CCOO convoca una concentració davant l’Ajuntament de Lloret de Mar contra les retallades en el servei de la neteja

Aquest divendres, 5 de novembre a les 11 del matí, la Federació d’Hàbitat de CCOO de Catalunya ha convocat una concentració davant la porta de l’Ajuntament de Lloret de Mar contra les retallades encobertes i per la dignitat del servei de neteja.

La protesta està motivada per la pretensió de l’ajuntament de mantenir les retallades d’hores i serveis que va aplicar en el seu moment amb motiu de la situació produïda per la pandèmia de la COVID-19.

En els moments més durs de la pandèmia, i amb l’acord de la plantilla, l’ajuntament i l’empresa concessionària del servei de la neteja dels espais municipals (MULTISERVEIS NDAVANT, S.L.) van acordar que les hores del servei de neteja i desinfecció es reduïssin ajustant-se a la situació del moment.

Aquest fet va produir la suspensió dels contractes de les treballadores eventuals i la flexibilització dels horaris i centres de la resta de les treballadores, el que va comportar que treballadores a jornada completa que tenien un, o com a màxim, dos centres dins de la ciutat, passessin a tenir-ne tres i en algun cas fins a quatre centres en la jornada diària.

Aquesta situació va ser entesa per la plantilla com un fet puntual durant la situació de crisi pandèmica, un element més de sacrifici en un servei essencial per a la ciutadania com és la neteja i desinfecció d’escoles, espais esportius, biblioteques, despatxos i la resta d’espais públics municipals.

La sorpresa ha estat en la pretensió de l’ajuntament de mantenir aquesta situació una vegada passada la crisi més greu de la pandèmia, i en un procés de recuperació lenta però mantinguda d’una certa normalitat.

El sector de la neteja d’edificis i locals, tot i ser un sector essencial com ha demostrat la pandèmia, és un sector precari i feminitzat. L’últim que esperem d’una administració pública és que s’aprofiti d’una crisi sanitària per empitjorar les condicions laborals de les treballadores.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 4 de novembre de 2021