Vaga indefinida convocada al servei de transport de viatgers per carretera Manresa-Olesa-Barcelona

A partir del dilluns 17 d’octubre

Els treballadors del servei de transport de viatgers per carretera Manresa-Olesa-Barcelona, operat sota la denominació Bages Exprés, amb el suport de CCOO, han convocat vaga indefinida a partir del proper 17 d’octubre com a conseqüència de la situació de desempara a la qual s’han vist abocats.

Aquest servei ha estat explotat en règim de concessió per una unió temporal d’empreses (UTE) formada per Autocars Julià, Alsina Graells i Transports Castellà (del grup Sagalés). La finalització d’aquesta concessió va originar un nou concurs al qual va resultar adjudicatària, després d’un llarg procés judicial, l’empresa La Hispano Igualadina. Aquesta nova prestadora del servei ha manifestat la voluntat d’iniciar la prestació a partir del proper 1 de novembre i la seva negativa a subrogar els treballadors del servei tal com estableix el Conveni col·lectiu de transport de viatgers per carretera de la província de Barcelona, aplicable en aquest cas.

En aquesta situació, tant els treballadors com CCOO lamenten l’actitud de l’administració competent, en aquest cas la Generalitat de Catalunya, i que no s’hagi manifestat sobre aquest tema, permetent, per omissió, que es dugui a terme aquest atropellament contra els drets dels treballadors.

Davant aquest carreró sense sortida els treballadors han convocat vaga indefinida a partir del proper 17 d’octubre per tal de fer palesa la seva situació i exigir el compliment de la llei i el manteniment dels llocs de treball.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 11 d’octubre de 2016