Sentència favorable als treballadors de Panrico davant la demanda de l’empresa per vaga il·legal i abusiva

El Jutjat Social número 3 de Sabadell ha fet pública avui la sentència davant la demanda presentada per l’empresa Panrico per danys i perjudicis i considerar il·legal i abusiva la vaga que van realitzar fa uns mesos els treballadors i les treballadores d’aquesta empresa, a Santa Perpètua de Mogoda. El judici es va celebrar el 13 de febrer d’aquest any. 

 

La sentència ha estat favorable als interessos dels treballadors i absol els demandats que eren el comitè d’empresa, el comitè de vaga, la secció sindical de CCOO, la secció sindical d’UGT i les federacions agroalimentàries de CCOO i UGT. 

 

En concret, la sentència declara que l’empresa va acumular indegudament pretensions que la llei no permet. En els fonaments jurídics de la sentència es declara de manera rotunda que la vaga va ser totalment legal, cosa que contradiu tots els arguments presentats per l’empresa. 

 

La sentència reconeix també l’incompliment per part de l’empresa de les condicions pactades en el conveni col·lectiu i que la vaga va ser convocada per exigir el compliment de les condicions salarials pactades i les garanties d’ocupació previstes en l’article 66 del conveni. La sentència considera que l’empresa ha vulnerat el dret fonamental de vaga. 

 

La Federació Agroalimentària de CCOO de Catalunya valora molt positivament aquesta sentència i fa extensiu el seu reconeixement als treballadors i treballadores de Panrico i a tots aquells que fan possible el resultat d’aquesta sentència.