La plantilla de Motherson Spain farà vaga davant la negativa de l’empresa per complir els acords signats

Serà els dies 7, 16, 17, 20 i 21 de juny, a les plantes de Polinyà, Castellbisbal i Palència

Les treballadores i treballadors de l’empresa Motherson han decidit plantar-se i faran diverses jornades de vaga durant el mes de juny per exigir a la companyia que compleixi els  acords socials que estan signats. La vaga afectarà els centres de treball que l’empresa té a Polinyà, Castellbisbal i Palència

La direcció de l’empresa es nega a consolidar en les taules salarials l’increment pactat en la clàusula de revisió salarial dels acords signats, la qual cosa implica una pèrdua de poder adquisitiu per a la plantilla. L’empresa fa una interpretació particular d’aquesta clàusula per justificar-ne l’incompliment i no actualitzar les taules salarials de 2021 amb el 6 % que correspondria, a les quals caldria afegir el 2 % d’increment acordat per a aquest any en el Conveni general de la indústria química. Una situació que està generant un greu perjudici a les persones que treballen a l’empresa. 

Davant d’aquest escenari, el comitè d’empresa ha convocat diverses jornades de vaga parcial els dies 7, 16, 17, 20 i 21 de juny, en les quals es faran 4 hores d’aturada per torn de treball, seguint els horaris següents:

  • Torn de matí: de 10 a 14 h
  • Torn de tarda: de 14 a 18 h
  • Torn de nit: de 22 a 02 h
  • Torn partit: les últimes 4 hores de la jornada laboral

CCOO d’Indústria dona suport a la vaga i denuncia els intents de l’empresa per coaccionar la plantilla de les fàbriques de Polinyà i Castellbisbal perquè no secundi la vaga, la qual cosa suposa una vulneració d’un dret fonamental dels treballadors i treballadores. CCOO exigeix a la direcció de la companyia que compleixi els acords signats i actualitzi les taules salarials amb la revisió salarial acordada.