Transició justa

Transició justa

Transició Justa

La Transició justa és un concepte elaborat pel sindicalisme confederal internacional que fa referència a tot el conjunt d’objectius i mesures que han de garantir que l’adaptació als límits del planeta, la mitigació i adaptació a l’escalfament global, la digitalització i la resta de canvis en el mode de producció de bens i serveis es facin en benefici de les treballadors i treballadors.  Tot canvi implica riscos i oportunitats i cal que les persones més vulnerables no siguin perjudicades ni marginades dels guanys.

El conjunt de mesures que comprèn la idea de Transició justa inclou les relacions laborals, les formes i els mitjans de producció i consum però també les polítiques públiques en educació i formació per l’ocupació, protecció social, mobilitat i d’ordenació territorial, espais diversos en què desenvolupem la nostra acció sindical.

La Transició justa és una visió que CCOO de Catalunya hem treballat des de fa temps i que ha estat un punt rellevant en el nostre darrer congrés. Ha donat peu a la celebració, l’any 2022, del cicle Transicions… quan parlem de transicions ens referim a un present de canvi, el resultat del qual és elaboració de l’Agenda de Transició justa de CCOO de Catalunya.

Agenda de Transició Justa

El cicle Transicions…quan parlem de Transicions ens referim a un present de canvi celebrat al CaixaForum Macaya de Barcelona va tenir una part formativa i divulgativa oberta al públic i una part de tallers sindicals on elaborar propostes per als diferents àmbits d’acció sindical. El resultat d’aquest treball col·lectiu és l’Agenda de Transició Justa on ordenem les propostes per espais d’actuació sindical i etiquetem segons temàtiques.  Les fitxes que en formem part es mantenen actualitzades d’acord amb els resultats de la nostra acció sindical.

Actualitat