S’arriba a un principi d’acord a BASF Tarragona que permet recuperar el poder adquisitiu

Amb aquest preacord, que haurà de ratificar la plantilla, queda desconvocada la vaga del 4 de juliol

Aquesta tarda, la direcció i el comitè d’empresa de BASF Española a Tarragona han arribat a un principi d’acord, amb el qual queda desconvocada la vaga prevista per al dilluns 4 de juliol. Aquest preacord haurà de ser ratificat per la plantilla.

CCOO d’Indústria valora positivament el principi d’acord assolit, ja que compleix els objectius que ens havíem marcat i permetrà que les treballadores i treballadors recuperin el poder adquisitiu perdut. A partir de l’1 de juliol d’enguany i fins al 31 de desembre del 2023, les treballadores i treballadors de BASF Tarragona rebran un import mensual de 100 € en concepte d’ajuda bonus energètic, la qual cosa els permetrà afrontar en millor condicions l’augment del cost de la vida.

El principi d’acord també incorpora una millora del target bonus col·lectiu, d’alguns plusos i ajudes econòmiques, així com de la pòlissa col·lectiva d’accidents laborals i s’amplia l’assegurança mèdica als familiars.

Un altre punt destacat del principi d’acord és que amb efectes d’1 de gener del 2023 tot el personal amb contracte fix discontinu passarà a ser indefinit a temps complet. Quant a la jornada laboral, el preacord estableix que durant la seva vigència la jornada anual serà de 1.728 hores. A més, s’amplia la jornada d’estiu de l’1 de juny al 30 de setembre. També s’amplia la flexibilitat de sortida a partir de les 13.30 h a tots els divendres de l’any, mitjançant el gaudi d’hores de descans acumulades, sempre que l’operatiu ho permeti.