CCOO exigeix al Ministeri de Justícia una oferta satisfactòria per a la immediata negociació de les propostes del personal funcionari en vaga des del 17 d’abril

Des de CCOO considerem inacceptable que el Ministeri continuï avui la negociació amb les associacions de la judicatura i la fiscalía, mentre es tracta amb menyspreu a la resta del personal i es nega als representants sindicals negociar amb la ministra Pilar Llop.


L’anunci de la vaga, de dubtosa legalitat, convocada per les associacions professionals de jutges i fiscals va ser suficient  perquè la ministra Llop les convoqués sense dubtar-lo i perquè, al costat del Ministeri d’Hisenda, els oferissin una pujada retributiva gens menyspreable i la disponibilitat per a negociar-la.


No ha actuat igual la ministra de Justícia amb la resta del personal dels jutjats, tribunals, fiscalies i restes de serveis d’aquesta administració, als qui es nega a millorar les seves condicions de treball malgrat l’extraordinari i nou retard que s’està produint amb la vaga que està en marxa i el perjudici innegable que aquest retard està causant a la ciutadania a la qual, també, mostra així la ministra el seu menyspreu.


CCOO denuncia que és impropi d’una ministra que forma part d’un Govern progressista aquesta  clara discriminació cap als treballadors/es que cobren salaris nets inferiors, en molts casos, als 1.500 euros nets.


Ja es va acordar amb els LAJ (Lletrats i Lletrades de l’Administració de Justícia) una substancial millora de les seves condicions laborals i retributives i així s’està intentant amb jutges i fiscals. Per a la resta no hi ha, ni tan sols, intenció de negociació d’unes reivindicacions absolutament legítimes, justes i mesurades. Ningú pot entendre que pugin les retribucions només dels grups de superior titulació, mentre es mantenen i es deterioren les condicions laborals de la resta de personal, igual de necessari per a l’atenció del servei públic de l’Administració de Justícia.


CCOO exigeix que avui mateix (abans, durant o després de la reunió amb les associacions de jutges i fiscals), es convoqui al Comitè de Vaga del personal funcionari amb una oferta sobre la taula amb la negociació de la qual es pugui donar solució a aquest conflicte laboral que en res beneficia ni al Govern, ni al servei públic, ni a la ciutadania que espera dels seus governants, també de la ministra Llop, que solucioni els problemes en lloc de generar-los i agreujar-los.

CONVOCATÒRIA:

La vaga del personal funcionari de Justícia continua convocada per a avui dimarts, demà dimecres i el dijous d’aquesta setmana. Si el Ministeri de Justícia no rectifica, s’intensificarà amb la convocatòria de vaga indefinida a partir del pròxim dilluns, dia 22 de maig. Aquesta vaga està acompanyada d’actes de mobilització, com les concentracions dels treballadors i les treballadores de Catalunya d’11 a 12 del matí.

A Tarragona: els dies 16, 17 i 18 de maig Al Palau de Justícia, en Av. De Lluís Companys.

Mentrestant, per tota Espanya s’estan succeint també concentracions de protesta davant les delegacions i subdelegacions de Govern.

concentracio-justicia-tarragona