La Coordinadora de CCOO dels Polígons Petroquímics de Tarragona es reuneix en assemblea per decidir les pròximes accions de cara a la parada del mes d’octubre

Reunió feta avui

Les delegades i delegats de CCOO que desenvolupen les seves activitats dins dels polígons petroquímics de Tarragona s’han reunit avui en assemblea per analitzar la situació actual dins dels enclavaments industrials de la província i decidir les pròximes accions que s’han realitzar, coincidint amb l’aturada de Repsol olefines i química base Tarragona 2019, que es farà el mes d’octubre.

Després de la successió d’accidents laborals ocorreguts en els darrers mesos i l’ofensiva de la patronal per intentar deixar sense efecte els acords col·lectius sobre subrogació de les treballadores i treballadors del sector, així com la vulneració de drets econòmics de les persones treballadores, la Coordinadora de CCOO ha dut a terme una sèrie d’accions dirigides a resoldre aquests atacs.

En concret, CCOO s’ha reunit amb l’AEQT (Associació Empresarial Química de Tarragona) per manifestar el seu desacord amb la falta de mitjans destinats a la seguretat de les treballadores i treballadors que aporten les empreses i que estan darrera dels greus accidents dels darrers mesos, agreujant-se encara més amb el deteriorament continu de les condicions de treball per la rotació injustificada de persones treballadores i la inestabilitat, per la via de la reducció de la formació i de les condicions salarials. D’aquestes reunions n’ha sortit el compromís, per part de la patronal, de potenciar la tasca preventiva durant la parada del mes d’octubre, facilitant la intervenció sindical, i d’activar de forma efectiva la coordinació d’activitats preventives i de salut laboral. Així mateix i anant més enllà de l’abast de la parada, també s’ha assumit el compromís de revitalitzar els òrgans de coordinació entre empreses principals i empreses auxiliars.

Una altra acció que s’ha dut a terme ha estat una reunió amb l’Administració per demanar explicacions sobre l’activació del PLASEQTA (Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Tarragona), en la qual vam plantejar les conclusions del nostre informe sobre l’accident mortal ocorregut a Carburos Metálicos, on quedaven paleses una sèrie d’irregularitats, tant en l’activació del pla com en l’aplicació del mateix. L’Administració es va comprometre a fer una segona reunió per poder donar alternatives de millora del Pla, però malgrat que CCOO ha demanat aquesta reunió en més d’una ocasió, Seguretat Industrial encara no hi ha posat data.

Davant d’aquest escenari, la Coordinadora de CCOO ha decidit emprendre les accions legals oportunes per depurar responsabilitats.

Per últim, en l’assemblea també s’ha decidit fer una campanya informativa a tots els centres de treball per explicar a les treballadores i els treballadors quina és la situació actual i indicar-los la nostra determinació d’anar a un escenari de conflicte si la situació no es reverteix en les pròximes setmanes, posant especial atenció a la parada de Repsol del mes d’octubre.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 20 de setembre de 2019