contrast  

Departament de Sostenibilitat

 

 

via laietana, 16
5a planta
08003 barcelona
telèfon 934.812.906
Fax. 934.812.770
sostenibilitat@ccoo.cat
com accedir-hi?

 

 

Identificació
Usuari/a Password

Identificació temporalment deshabilitada
Idiomes


Cercador  

On som Afilia't aquí


La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.

Benvinguda

Et donem la benvinguda al web del Departament de Sostenibilitat

Secretaria d'Acció Sindical i Política Sectorial de CCOO de Catalunya

 

Motivats per impulsar canvis socials, econòmics i ambientals en el món del treball, des de CCOO ens hem situat com a objectiu reduir els impactes ambientals de l’activitat econòmica i fomentar les oportunitats d’un desenvolupament més just, net i sostenible. Alhora apostem per la potenciació del transport col·lectiu,  l’accés als polígons i centres d’activitat amb models de mobilitat sostenible i segura, que ajudin a reduir els accidents “in itinere”, la contaminació, la congestió viària i el malbaratament de recursos energètics.

La manca de sensibilització en relació als impactes sobre el medi ambient han caracteritzat històricament un gran part de les empreses catalanes, malgrat que en els últims anys s’han fet esforços en el compliment de la legislació. A més, els nostres sistemes productius o de servei encara ara pateixen greus dèficits de participació dels treballadors/es i dels seus representants, tot i que en els darrers anys han aparegut en certs àmbits laborals figures com el delegats de medi ambient o el responsable de mobilitat. Com a conseqüència de tot això, hi ha problemes industrials d’adequació a la legislació, especialment la provinent del marc europeu, amb la derivada de possibles sancions, pèrdua d’imatge, conflictes veïnals, etc. També sorgeixen problemes de baixa competitivitat, per malbaratament de recursos, escassa  cultura de l’estalvi (especialment greu és la situació energètica, tot i la situació de crisi actual), elevat cost per unitat de producció, sistemes obsolets, etc. És a dir, patim una manca d’eficiència, uns costos de  sancions que es podrien evitar,  i un número important d’accidents “in itinere”, etc, que afecten la viabilitat dels nostres llocs de treball i empitjoren les nostres condicions laborals.

A tot això cal afegir la pèrdua d’oportunitats de negoci per l’escàs impuls als nous sectors emergents que ja formen part de la nostra economia. Tal i com indica el nostre estudi bianual sobre ocupació al sector de les energies renovables, les persones que hi treballen a Catalunya ja són més del triple de les que tenen per destí les instal·lacions termonuclears., Els treballadors i les treballadores tenim un paper fonamental i insubstituïble en la qüestió ambiental i de la mobilitat sostenible, per diferents motius:

-          Som els millors coneixedors de la feina diària en el si de les empreses.

-          Patim d’una manera directa (salut laboral) o indirecta (entorn mediambiental) els resultats d’una indústria bruta i d’un accés al lloc de treball insostenible.

-          La formació, la qualificació i la participació ens permetria influir en els sistemes de gestió ambientals i en els plans de mobilitat dels nostres centres de treball.

-          Comptem amb elements d’intervenció interna (delegats) i d’assessorament (tècnics del Departament de Sostenibilitat).

-          Tenim el suport i el compromís ambiental i per una mobilitat sostenible en l’accés al lloc de treball de la major organització  del país: CCOO de Catalunya.

Aquest espai virtual pretén ser una eina útil pels treballadors i treballadores preocupats per la crisi ecològica  que estem generant, i per la millora del els condicions laborals en l’entorn de treball i en l’entorn quotidià.

Lògicament, aquí trobareu el punt de vista propi de la classe treballadora, tot i que la nostra condició de sindicat sociopolític ens fa implicar-nos d’una manera ample en la defensa dels principis de sostenibilitat del nostre ambient i de la mobilitat.

Des de CCOO de Catalunya esperem , sincerament, que aquesta visita us resulti profitosa, i que els materials, documents i notícies us siguin d’ajut. I, per suposat, restem oberts a que ens feu arribar els vostres comentaris, suggeriments , crítiques, etc...

Els treballadors i treballadores no podem ni volem quedar-ne al marge.

Endavant i bona feina.


José Manuel Jurado

Responsable del Departament de Sostenibilitat
Secretaria d'Acció Sindical i Política Sectorial
CCOO de Catalunya


© CCOO de Catalunya | Avís legal

Aquesta pàgina compleix els estàndards del World Wide Web Consortium (W3C) i és accessible per a persones discapacitades.

Codi XHTML 1.0 Transitional vàlid! CSS Vàlid! Nivell A de les Directrius d'Accessibilitat per al Contingut Web 1.0 del W3C-WAI