El 6 de juliol sortim al carrer! Salaris dignes, per un conveni just

Dimecres dia 6 tindrà lloc un acte conjunt de CCOO i UGT de Catalunya. Els delegats i delegades de la província de Barcelona farem un acte reivindicatiu en què quatre columnes de tots els sectors confluiran davant la seu de Foment del Treball a les dotze del matí per posar de manifest les seves reivindicacions pel que fa a negociació col·lectiva, i aportaran llum sobre la manca de voluntat negociadora de les patronals, que ara mateix fa que quatre de cada deu persones assalariades a Catalunya, 1.200.000 persones, tinguin el conveni en negociació.

Ens hi juguem molt, perquè l’IPC interanual se situa a Catalunya en un 8,2% i cap conveni preveu actualitzacions ni remotament properes a aquesta xifra, i en canvi són molts on, d’una manera o una altra, els treballadors i treballadores poden acabar perdent poder adquisitiu davant la intransigència de les patronals.

La concentració és un pas més en la mobilització iniciada ja fa un mes, a Madrid, quan 1.500 sindicalistes  integrants de les meses negociadores bloquejades o en conflicte es van reunir per denunciar la ruptura de les  V Acord per a l’Ocupació i la Negociació Col•lectiva (AENC) i la manca de voluntat negociadora real de les patronals.

La UGT i CCOO van acordar llavors traslladar a la negociació dels convenis col•lectius les demandes sindicals a l’AENC: principalment: les pujades salarials de, com a mínim, el 3,5% per aquest 2022, un 2,5% pel 2023 i un 2% per l’any 2024. En tots els casos, incorporant clàusules de revisió salarial que garanteixin el poder adquisitiu dels treballadors i les treballadores. I es que ara mateix a Catalunya tenim 73 convenis sectorials en negociació oberta, que afecten a 1.200.000 persones treballadores.

Els sindicats majoritaris catalans continuem amb la voluntat inequívoca de la recuperació del poder adquisitiu dels treballadors i treballadores catalanes. Per això, el proper 6 de juliol, CCOO de Catalunya i la UGT de Catalunya convoquem una nova concentració, a fi de denunciar aquests bloquejos i proposar solucions. L’acte central tindrà lloc a les 12 hores, davant la seu de Foment del Treball a Barcelona, i hi participaran els secretaris generals de UGT i CCOO de Catalunya, Camil Ros i Javier Pacheco, juntament amb  diverses persones negociadores de convenis en conflicte, així com treballadors i treballadores afectades.

Columna 1 – Indústria

  • 10.30 h Assemblea Plaça Sant Agustí
  • 11.30 h Carders, Via Laietana, Foment

Columna 2 – Hàbitat

  • 10.30 h Assemblea a la seu de CCOO (Via Laietana, 16)
  • 11.30 h Via Laietana, Foment

Columna 3- Serveis

  • 11.00 h Fontanella, Portal de l’Àngel, Catedral, Foment

Columna 4 – Serveis a la Ciutadania, Sanitat, Educació, Pensionistes i Jubilats, Acció Jove, Baix Llobregat, Alt Penedès, Anoia, Garraf, Vallès Occidental, Catalunya Central, Vallès Oriental, Maresme i Osona

  • 11.00 h Plaça Urquinaona, Via Laietana, Foment
Salaris Dignes Per Un Conveni Just