CCOO denuncia la sobrecàrrega i l’estrès laboral que pateixen els treballadors i treballadores del Sociosanitari del Pius Hospital de Valls

La Secció Sindical de CCOO del Pius Hospital de Valls denuncia la situació de sobrecàrrega i estrès laboral que pateixen els treballadors i treballadores del sociosanitari, que s’esforcen constantment per donar el millor servei possible als pacients, però que no poden prestar l’atenció que voldrien per la manca de personal. Aquesta situació es produeix des de l’any 2016 però s’ha vist agreujada amb el pas del temps i la pandèmia i actualment continua sense resoldre’s. 

A finals del 2021, CCOO del Pius Hospital de Valls, conjuntament amb els professionals del Sociosanitari, va aportar a petició de la direcció del Pius dades concretes i objectives. Amb la voluntat d’arribar a un acord es va justificar amb exactitud la necessitat mínima d’ampliar el reforç amb un total de 6 hores addicionals al dia, entre els 3 torns de matí, tarda i nit. 

La direcció de l’hospital no va valorar les dades presentades ni s’ha preocupat per si existeix un problema real, tot i que la seva pròpia supervisió i direcció d’infermeria reconeixen la manca de personal. No els preocupen ni els pacients, ni els seus treballadors i treballadores i només tenen com a únic objectiu la millora del resultat econòmic en un context en què tenen superàvit (2020 i 2021). 

A la direcció del Pius se li omple la boca dient que el seu objectiu és “donar una atenció òptima i de qualitat”, però la realitat és que no reacciona davant d’un servei que té mancances importants, tot i el gran esforç que fan els treballadors i treballadores del Sociosanitari. Aquest fet ressona a les xarxes socials, on els pacients feliciten els professionals i reconeixen la seva feina, però denuncien la manca de personal. 

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 10 de juny de 2022