CCOO aconsegueix que l’Audiència Nacional enviï a la Direcció General de Treball les taules salarials del sector de la Dependència per a la seva publicació en el BOE

El sindicat durà a terme una campanya de vigilància i control en els centres de treball i empreses del sector de la Dependència per a fer efectiu el pagament complet de salaris i endarreriments generats. Així mateix, CCOO denunciarà davant els mitjans de comunicació incompliments que no sols afecten els i les treballadores del sector, sinó que a més dificulten que es donin condicions de cura adequades, i acudirà a la justícia si hi ha negativa per la part empresarial a complir amb la llei.

CCOO aconsegueix que l’Audiència Nacional enviï a la Direcció General de Treball les taules salarials del sector de la Dependència per a 2022 per a la seva publicació en el BOE. El passat 20 de juny es va dictar sentència en l’Audiència Nacional, després de la denúncia de CCOO a les patronals, per negar-se a signar i procedir a la publicació de les taules salarials del sector de l’atenció a les persones dependents conforme al que s’estableix en el conveni. El sector porta des de 2019 sense actualització salarial, ja que per a procedir a la mateixa és necessari que el creixement anual del PIB sigui superior al 2% per a aplicar l’IPC real de l’any anterior.

Aquest sindicat denuncia que les patronals no han tingut cap objecció durant dos anys a mantenir els salaris congelats, però una vegada passada la pandèmia i amb el PIB a l’alça, decideixen que en 2022 les treballadores del sector tampoc mereixien tant com per a pujar els seus salaris concordes al conveni. Sembla que les normes que serveixen per a congelar no serveixen per a descongelar i en el procés s’han evaporat les prioritats del sector: pujades salarials i condicions de treball que garanteixin una atenció de qualitat en residències, ajuda a domicili, centres de dia, de nit i l’atenció per teleassistència.

Després de la primera sentència de l’Audiència Nacional, algunes de les patronals van donar ordre a les seves empreses associades de procedir al pagament dels salaris conforme al 6,5%, unes altres van emetre instruccions d’esperar a la publicació de les taules en el BOE i la Federació Empresarial de la Dependència directament va anunciar recurs davant el Tribunal Suprem i es va negar al fet que les seves empreses paguessin endarreriments i actualitzessin els salaris. D’aquesta manera, la mateixa empresa, depenent del territori en el qual se situïn els seus centres de treball, porta polítiques salarials diferents a conveniència. Cadascú pot seguir l’estratègia judicial que estimi oportuna, però CCOO recorda que s’està parlant de la cistella de la compra, de salaris que tal com diu l’acte de l’Audiència Nacional: “…Aquest panorama, no es compadeix amb el dret a una remuneració suficient reconegut per l’art. 35.1 CE i art. 4.1 de la Carta Social Europea.”

CCOO continuarà controlant els centres de treball i empreses del sector perquè facin efectiu efectiu el pagament complet de salaris i endarreriments generats, així com perquè compleixin les mesures oportunes perquè també es donin condicions de cura adequades; així mateix, aquest sindicat es reserva el seu dret a acudir a la justícia si hi ha negativa per la part empresarial a complir amb la llei.