Convocatòria oberta per a l’obtenció del títol de postgrau en Salut Pública 2021/2022

RESOLUCIÓ SLT/194/2021, de 18 de gener, per la qual es convoca el curs per a l’obtenció del títol de diploma de postgrau en Salut Pública per a l’edició 2021-2022. 

D’acord amb el que preveu l’article 9 del Decret 262/2018, de 4 de desembre, de reestructuració del Departament de Salut, és competència de la Direcció General de Professionals de la Salut dirigir les polítiques en l’àmbit de la formació en matèria de salut i del desenvolupament professional que assegurin el contínuum educatiu, el manteniment i la millora de les competències professionals i la qualitat del sistema de salut.
 
S’obre la convocatòria per realitzar el curs per a l’obtenció del títol de diploma de postgrau en Salut Públicaper a l’edició 2021-2022, organitzat per la UPF Barcelona School of Management, centre adscrit a la Universitat Pompeu Fabra, amb la col·laboració del Departament de Salut, mitjançant la Secretaria de Salut Pública de Catalunya, i l’Agència de Salut Pública de Barcelona. 

El curs és de la modalitat en línia.
El curs comença el dia 3 de setembre del 2021, amb la setmana de familiarització, i finalitza la primera quinzena de juliol del 2022.

Poden participar en el curs les persones titulades o graduades en l’àmbit de la salut (medicina, infermeria, biologia, veterinària, farmàcia, etc.), de les ciències ambientals, de l’estadística, de l’economia, de la sociologia, de la química, i altres persones amb titulació universitària que desenvolupin o vulguin desenvolupar en un futur proper tasques professionals relacionades amb l’àmbit de la salut pública o de l’atenció primària de la salut. 
Es requereix que els participants tinguin un bon nivell d’anglès, atès que gran part de la documentació està escrita en aquest idioma. També es requereix un mínim d’habilitats en ofimàtica. 

El diploma de postgrau en salut pública té un valor acadèmic de trenta crèdits ECTS (sistema europeu de transferència de crèdits) i s’estructura en les deu unitats següents: organització de la salut pública, estadística, epidemiologia, disseny d’estudis, vigilància de la salut pública, epidemiologia de les malalties transmissibles, protecció de la salut, promoció de la salut, salut comunitària, salut laboral i determinants socials.