El Comitè d’Empresa del Centre Sanitari del Solsonès rebutja les explicacions sobre el dèficit del centre que fa la presidenta del consell comarcal

Dubtes a l’hora de cobrar l’increment de sou del 2018

Els treballadors i treballadores del Centre Sanitari del Solsonès volen desmentir l’opinió sobre l’actual situació de dèficit del centre sanitari expressada per la presidenta del Consell Comarcal de Solsonès en la publicació del dilluns 18 de març.

La plantilla diu que si la protesta es realitza a dos mesos de les eleccions, no és més que una mera coincidència. Si han començat ara aquesta protesta és perquè el consell comarcal, i com a màxima responsable política, la presidenta, Sara Alarcón, van sembrar dubtes clars que no pagarien l’increment de sou del 2018. En conseqüència, si el dia 26 de març no se signa el reconeixement de deute, als treballadors i treballadores no els quedarà cap altra solució que la corresponent denúncia de la situació.

Els treballadors i treballadores del Centre Sanitari del Solsonès no hi entenen, d’eleccions; entenen de la seva feina, per fer-la bé i amb el compromís que els mereix la ciutadania, i, evidentment, és de justícia que la cobrin, com la resta de personal sanitari de Catalunya. Per finalitzar, la mala gestió a què fa referència l’esmentat article no ha de recaure sobre la plantilla, ja que si una partida va destinada a sous, no es pot fer servir per pagar mancances de gestió de la direcció.

Des de CCOO instem el Consell Comarcal del Solsonès i el CatSalut a resoldre el finançament adequat del centre per poder fer front a l’activitat que genera i que doni cabuda al conjunt de les retribucions de les treballadores i treballadors que hi presten el servei.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 19 de març de 2019