CCOO ofereix a la seva afiliació certificats de professionalitat d’atenció sociosanitària

La Federació de Sanitat i Sectors Sociosanitaris de CCOO (FSS-CCOO) facilitarà en exclusiva a la seva afiliació l’obtenció dels certificats de professionalitat d’ “Atenció Sociosanitària a persones en Institucions Socials “i d’ “Atenció Sociosanitària a persones en el domicili “, a un preu de 400 euros cadascun. Es tracta d’una iniciativa pionera per part d’aquesta Federació, ja que és la primera en aquest sector a oferir aquests certificats en la modalitat de teleformació. 
Si ets afiliat o afiliat no ho dubtis, a partir del pròxim 15 de gener pots presentar la teva preinscripció.
Per obtenir el certificat en cada cas s’han de completar les hores de formació teòrico-pràctica (3 i 4 mòduls), a més de 80 hores de formació pràctica en centres de treball. Els que acreditin una experiència laboral d’almenys 3 mesos, amb un mínim de 300 hores treballades durant els últims cinc anys, estaran exempts de realitzar aquesta formació pràctica. En aquest sentit, la FSS-CCOO ofereix la part corresponent a la formació teoricopràctica (370 hores i 480 hores, respectivament, de cada un dels certificats).

CARACTERÍSTIQUES:

Modalitat teleformació

  •  La major part del curs s’imparteix en modalitat teleformació, pel que és imprescindible disposar d’ordinador, connexió a Internet i correu electrònic propis.
  •  L’accés en línia al curs i a tots els seus continguts estarà disponible les 24 hores del dia.
  •  S’estima una durada de 8 mesos, entre els mesos de maig i desembre de 2014. 
  • Comptarà amb tutories virtuals. Els tutors / formadors respondran a les consultes i dubtes en un termini màxim de 48 hores. 

    Modalitat presencial
     
  • S’han completar totes les hores de tutoria presencial (23 hores i 37 hores, respectivament).
  • Les tutories presencials es desenvoluparan en aules degudament acreditades , el més a prop possible del domicili de l’alumnat, en funció de la disponibilitat. 

    Evaluació
     
  • S’avaluaran totes les activitats i treballs realitzats; participació en fòrums, xats i debats (teleformació). 
  • És imprescindible realitzar les proves d’autoavaluació al finalitzar cada unitat formativa de teleformació. 
  • En finalitzar cada mòdul es realitzarà una prova final   teoricopràctica en forma presencial a les aules on es van impartir les tutories presencials. 
  • Hi ha dues oportunitats per aprovar l’examen final de cada mòdul. La puntuació mínima necessària per aprovar és de 5 punts sobre 10 . Si se supera l’avaluació de tots els mòduls formatius s’obté el Certificat de Professionalitat realitzat (sempre que es disposi de l’exempció del mòdul de pràctiques en centres de treball ja descrit anteriorment), o bé, l’acreditació parcial de les unitats o mòduls formatius. Un cop finalitzada l’acció formativa, l’Administració laboral competent expedirà d’ofici per a cada participant un certificat dels mòduls i, si escau, unitats formatives superades, prèvia comprovació de les actes d’avaluació signades i dels documents on es reflecteixin els resultats de la mateixa. 

Aquesta oferta formativa només es realitzarà en el cas de garantir un mínim de 500 persones inscrites entre ambdós certificats. Per aquesta raó, s’estableix un termini de preinscripció des del 15 de gener fins al 28 de febrer de 2014. Pots ampliar la informació clicant aquí .