Publicacions

Publicacions

  • Categoria


Eina digital 139

L’Eina digital 139

29 de gener de 2021

En aquest número torna a quedar manifesta l’ofensiva de CCOO, amb el nostre ferm rebuig al tancament d’Italco, a l’ERO de Girbau i a la proposta de pla de vacunació contra la covid a les persones temporeres. També us expliquem la vaga convocada a Salvesen Logística, que hem presentat les plataformes reivindicatives als sectors de la moda i hem signat les taules salarials del metall de Tarragona. I lamentem la pèrdua del company Francesc Carafí.

Descarregar

L’Eina digital 136

20 de novembre de 2020

En aquest número us informem de les dates del 3r Congrés de CCOO d’Indústria de Catalunya i l’acte de presentación del congrés de la federació estatal. També us expliquem la retirada de l’ERO a Iberpotash, gràcies a la pressió sindical, les mobilitzacions contra els ERO de TE Connectivity i Faurecia, i el rebuig a l’ERO de Doga Metal Parts. A més, de la signatura del Conveni d’escorxadors d’aus i conills i els preparatius de la negociació del Conveni de marroquinería de Catalunya, i les jornades formatives sobre ERO i procesos concursals. I lamentem la pèrdua del company Ramón Cantos.

 

 

Descarregar

L’Eina digital 135

6 de novembre de 2020

En aquest número CCOO rebutgem els ERO plantejats per General Cable i Faurecia i us informem de les mobilitzacions a TE Connectivity, Elecnor i el Grup Soler. També us expliquem l’estat de les negociacions al sector del metall; valorem l’informe sobre l’accident d’IQOXE encarregat per la Generalitat i l’acord a SEAT per aplicar el teletreball; us informem de les novetats al sector d’elevació, de l’acord de l’ERO a Aryzta i de la preparació de la negociació del conveni de la química. A més dels últims resultats electorals destacats.

 

 

Descarregar

L’Eina digital 134

26 d'octubre de 2020

En aquest número, manifestem el nostre compromís en defensa de la industria i els llocs de treball: rebutgem els ERO a TE Connectivity, Iberpotash i Aryzta; demanem solucions per a les plantilles de Condialiment, Acciona i Grup Soler, i us expliquem els acords de la primera reunió de la mesa de reindustrialització de Nissan. També expressem la nostra preocupació pels brots de covid als escorxadors de PADESA. Us informem dels preacords dels convenis de les indústries de l’oli de Barcelona i l’estatal de granges d’aviram, del bloqueig de les negociacions del metall, i de la jornada sobre comités d’empresa europeus. I recordem que fa 10 anys que ens va deixar Simón Rosado.

 

 

Descarregar

L’Eina digital 133

9 d'octubre de 2020

En aquest número us expliquem que comencem a preparar el 3r Congres de CCOO d’Indústria de Catalunya. També us expliquem la mobilització per reivindicar el futur industrial del Penedès, així com les mobilitzacions de Robert Bosch i Aryzta contra els ERO, i rebutgem el tancament de l’escorxador municipal de Mercabarna. A més us informem dels acords assolits a Saint-Gobain, Nobel i al sector d’escorxadors d’aus i conills; lamentem l’accident mortal a Marelli Santpedor; fem balanç de la campanya #CarneSinFraude i la sentencia del sector d’elevació, i repassem els últims resultats electorals destacats.

 

Descarregar

L’Eina digital 132

18 de setembre de 2020

En aquest número us informem de les exigències de CCOO i les mobilitzacions de la plantilla a Robert Bosch Castellet, Acciona, Nobel Plastiques Ibérica i Aryzta Bakeries Iberia, i manifestem el nostre suport a la plantilla de Dallant després de l’incendi que ha cremat una de les naus. També us expliquem la represa de la negociació dels convenis sectorials i la vaga convocada al sector d’escorxadors d’aus i conills, i us convidem a participar en la Festa del Treball Digne 2020.

Descarregar

L’Eina digital 131

4 de setembre de 2020

En aquest número valorem l’acord assolit a Nissan i la constitució de la comissió de reindustrialització. També rebutgem els ERO presentats per Acciona, Saint Gobain i Nobel Plastiques, i el “pla de viabilitat” presentat per Iberpotash. A més, denunciem casos de repressió sindical a Alliance Healthcare, Jaume Serra i Stradivarius, us expliquem l’escrit presentat a la Fiscalia sobre els accidents mortals d’IQOXE i els acords sobre teletreball i desconnexió digital de SEAT, a més de la nota de condol per la pèrdua del company Cipriano Montero.

Descarregar

L’Eina digital 130

21 de juliol de 2020

En aquest número us expliquem les darreres mobilitzacions de Nissan i les seves proveïdores per exigir futur per a les plantes catalanes, lamentem l’accident mortal ocorregut a IQOXE Emulsiones i denunciem pràctiques antisindicals a Hydro Extrusion i Alliance Healthcare. També rebutgem el tancament de l’explotació d’Iberpotash de Sallent i de les plantes d’Aludyne i Continental Automotive, així com l’ERO de Montajes Rus. A més, us informem de la vaga a Maper Carns, de les propostes de CCOO per dignificar les campanyes agràries i la feina feta a Guissona per compatibilitzar l’activitat amb la seguretat de la plantilla.

Descarregar

L’Eina digital 129

6 de juliol de 2020

En aquest número us expliquem la presentació de l’ERO de Nissan i les últimes mobilitzacions de la plantilla a Cantàbria i Sant Cugat, a més de les vagues a Iberpotash per exigir més seguretat i a Alliance Healthcare pels acomiadaments. També us informem dels acords assolita a Continental Automotive i Condialiment, les concentracions del 27-J i la compareixença de CCOO en la comissió que investiga l’accident d’IQOXE. A més, de la situación a Indústria Alimentària Crusvi, Cobra de Montcada i la batalla judicial sobre el conveni d’Endesa. Per últim lamentem les morts de diversos companys en els últims mesos.

Descarregar

L’Eina digital 128

22 de juny de 2020

En aquest número us expliquem les darreres mobilitzacions en defensa de les plantes de Nissan i els compromisos assumits per l’Administració al respecte, i valorem el pla de suport a l’auto impulsat pel Govern. També us informem de la mobilització de la plantilla de Condialiment, la vaga a la mina d’Iberpotash de Sallent, la negociació amb Continental Automotive i l’acord assolit a Akzo Nobel, a més de la jornada sobre estrès tèrmic.

Descarregar

L’Eina digital 127

8 de juny de 2020

En aquest número us informem de les mobilitzacions, reunions i propostes de CCOO davant l’anunci de Nissan de tancament de les plantes. També us expliquem que rebutgem el tancament de l’escorxador municipal de Mercabarna, que demanem més recursos al SEPE, la represa de les negociacions sobre Continental Automotive i les gratificacions d’algunes empreses a les seves plantilles de serveis essencials pel seu compromís durant la pandèmia. Per últim, lamentem l’accident mortal ocorregut a Iberpotash.

Descarregar

L’Eina digital 126

22 de maig de 2020

En aquest número us expliquem la lluita de la plantilla de Nissan pel seu futur i us animem a col·laborar amb la caixa de resistència. També us informem de l’inici de regularització laboral dels falsos autònoms de la Corporació Alimentària Guissona, que les reivindicacions de més seguretat i menys precarietat a la petroquímica segueixen vigents, i de la intervenció de CCOO per garantir les condicions laborals i de seguretat dels temporers a Lleida. Per acabar, CCOO ens situem contra la LGTBI-fòbia al lloc de treball.

Descarregar

L’Eina digital 125

8 de maig de 2020

En aquest número us expliquem per què rebutgem l’informe final de l’Administració sobre l’accident d’IQOXE i que li reclamem la màxima agilitat en el pagament de les prestacions per ERTO. També us informem de la vaga indefinida a Nissan, que continua el degoteig d’ERTO als sectors industrials i us expliquem com van anar l’1 de Maig i l’assemblea general de CCOO del 29 d’abril.

Descarregar

L’Eina digital 124

24 d'abril de 2020

Aquest número és un especial sobre la crisi sanitària de la COVID-19, on us expliquem  que denunciarem les empreses que no compleixin les mesures de seguretat, exigim el compliment de les mesures preventives al camp i els protocols que hem acordat als sectors del metall, automoció i perfumeria. També us informem de la situació dels ERTO als sectors industrials i els acords assolits a Seat, ABB, Thyssenkrupp, Schneider Electric i Schindler; de la vaga convocada a Nissan, la resolució d’Inspecció sobre Elecnor per incomplir la normativa de seguretat i lamentem la mort d’un treballador de Le Porc Gourment. Per últim us avancem el manifest amb motiu del 28 d’abril i us animem a participar en la 2a Assemblea Sindical oberta, que es farà el 29 d’abril.

Descarregar

L’Eina digital 123

30 de març de 2020

Aquest número és un especial sobre la crisi provocada per la pandèmia de la COVID-19 i t’expliquem quina és la situació als sectors industrials: presentació d’ERTO a la indústria, CCOO denunciarem els ERTO fraudulents i presentarem al·legacions perquè l’Administració no els aprovi. També us informem d’algunes iniciatives solidàries de treballadors de la indústria, que s’han posat al servei de les necessitats sanitàries derivades del coronavirus i us expliquem els acords assolits a Inditex, Nissan i Grup Grifols.

Descarregar

L’Eina digital 122

13 de març de 2020

En aquest número teniu tota la información sobre el 8 de Març. També us informem de l’accident mortal a la química Proquibasa i que convocarem noves mobilitzacions a la petroquímica si no s’atenen les reivindicacions de més seguretat i menys precarietat. I us expliquem la darrera mobilització de Nissan, l’acord sobre l’ERO de Magneti Marelli i la jornada sobre acords marc europeus i mundials.

Descarregar

L’Eina digital 121

2 de març de 2020

En aquest número teniu la crònica, fotos i vídeo de la vaga a la petroquímica i la informació dels actes amb motiu del 8 de Març. També us informem de les mobilitzacions a Nissan i a Continental Automotive, de la sentencia per la sanció al comitè de BIC Iberia, l’acomiadament a Kostal per emmalaltir. Finalment, us animem a respondre l’enquesta i participar en les assemblees de l’ASO.

Descarregar

L’Eina digital 120

14 de febrer de 2020

En aquest número fem una crida a participar en la vaga de la petroquímica de Tarragona i la manifestació ciutadana de la tarda, informem les mobilitzacions de la plantilla de Nissan i rebutgem els ERO temporals plantejats a Magneti Marelli i IQOXE. També expliquem l’innovador acord signat a Pronovias i la celebració de la Conferència de Joves d’Indústria.

Descarregar

L’Eina digital 119

31 de gener de 2020

En aquest número anunciem la vaga general a la petroquímica de Tarragona per al 19 de febrero i denunciem que IQOXE havia ignorat les demandes en materia de seguretat. També informem de la situació a Nissan i Continental Automotive, de la manifestació de la industria electrointensiva a Madrid i que s’ha obert acta d’infracció a Galpgest per discriminació indirecta de les seves treballadores. A més, us convidem a participar en l’ASO i us expliquem els últims resultats electorals destacats.

Descarregar

L’Eina digital 118

20 de gener de 2020

En aquest número us informem que es convocarà vaga a la petroquímica de Tarragona, arran del lamentable accident ocorregut a IQOXE i us detallem les reivindicacions de CCOO a l’Administració i a la patronal del sector. També us informem de la manifestació de la indústria electrointensiva a Madrid, de la vaga a Continental Automotive i de l’última reunió del Consell. També lamentem la mort de 4 companys que ens han deixat recentment i us donem els últims resultats electorals destacats.

Descarregar

L’Eina digital 117

13 de desembre de 2019

En aquest número us informem que arrenquem amb força la preparació de la negociació col•lectiva de 2020. També us expliquem els acords assolit al Grup Grifols i sobre el Conveni d’estacions de servei, així com la mobilització dels treballadors i treballadores d’Iqoxe i Continental Automotive, l’incendi a l’empresa Derpin i la situació de l’ERO de Luxiona.

Descarregar

L’Eina digital 116

2 de desembre de 2019

En aquest número us expliquem el compromís de CCOO contra les violencies masclistes i el protocol signat a SEAT de mesures de protección integral per a les víctimes de violència de gènere. També us informem de la sentencia de SLM; els acords sobre els ERO de Prysmian, Bayer Hispania i Sada; la situación derivada de l’incendi de Faurecia i la vaga d’estacions de servei. També sobre els conflictes a Continental Automotive, Huayi i IQOXE, el pla de qualificació de joves sindicalistes i de la preparació de la negociació col·lectiva de 2020. A més, lamentem la mort del company Josep Pujol i Bardolet.

Descarregar

L’Eina digital 115

15 de novembre de 2019

En aquest número us expliquem l’ofensiva de CCOO contra els ERO presentats a General Cable, Grup Sada, Bayer Hispania i Luxiona, i la mobilització dels jubilats d’Endesa. També us informem dels acords a Crusvi, Ponsfil i Stradivarius; de la reunió de seguiment del PLASEQTA, la reunió de coordinació al Grupo Jorge, la signatura del conveni de comerç al detall dòptiques de BCN i l’acte de reconeixement als jubilats de SEAT. També la nota de consol per la mort del company Ramón Santana i els últims resultats electorals destacats.

Descarregar

l’Eina digital 114

29 d'octubre de 2019

En aquest número trobareu la crònica de la jornada sobre els reptes de futur de la indústria de l’auto. També us informem de les mobilitzacions a Sada, Endesa, Elecnor i Basf, i us expliquem els acords sonre els ERO de Microson i TE Connectivity, i la signatura dels convenis sectorials de begudes refrescants de Barcelona i activitats forestals de Catalunya. També us einformem de l’escola de Dones i l’Escola de Joves de CCOO de Catalunya, a més dels últims resultats electorals destacats.

Descarregar

L’Eina digital 113

14 d'octubre de 2019

En aquest número us expliquem l’ofensiva del sindicat en defensa dels llocs de treball a TE Connectivity, General Cable, Microson i Mon-Pa. També valorem l’informe d’Inspecció de Treball sobre les actuacions a les càrnies, i us informem de les mobilitzacions dels jubilats d’Endesa, de la vaga parcial a Elecnor Sabadell i dels reconeixements sindicals de la Festa del Treball Digne.

Descarregar

L’Eina digital 112

1 d'octubre de 2019

En aquest número us informem de l’ofensiva contra els ERO de TE Connectivity, General Cable, Microson i MON-PA; de la participació en els actes convocats amb motiu del 27S #EmergenciaClimatica, i de les mobilitzacions dels jubilats d’Endesa i UTE Enllumenat. També us expliquem l’assemblea de la coordinadora dels polígons petroquímics de tarragona i el curs sobre comitès europeus, i us avancem la jornada de l’auto que estem organitzant. A més us convidem a la Festa del Treball Digne.

Descarregar

L’Eina digital 111

13 de setembre de 2019

En aquest número us informem del rebuig de CCOO als ERO de MON-PA i Microson, de la concentració de suport als delegats acomiadats per SLM, de les jornades sobre acció sindical als comitès europeus i els canvis legislatius sobre igualtat i registre de jornada i la participació en la Diada. També us expliquem que la mobilització de l’1 d’agost a les càrnies ha donat els seus fruits i denunciem la pèrdua dels beneficis socials dels jubilats d’Endesa; a més de donar-vos els darrers resultats electorals destacats.

Descarregar

L’Eina digital 110

19 de juliol de 2019

En aquest número us expliquem el posicionament i les propostes de CCOO per al sector de l’auto, així com que exigim més prevenció als sectors industrials davant els darrers accidents laborals, i denunciem dos casos de persecució sindical, un a Doblenca i l’altre a BIC Iberia. També us informem de l’acord de l’ERO de Ferrovial i la signatura dels convenis del cava i de les empreses Codorníu i Faurecia; de la mobilització a Volpak i de la jornada sobre igualtat i registre de jornada a Sabadell. A més dels darrers resultats electorals destacats.

Descarregar

L’Eina digital 109

5 de juliol de 2019

En aquest número us informem de la reunió del Consell de la federació, de la jornada d’igualtat i la resolució de la Inspecció sobre el salari dels temporers. També us expliquem que reforcem les coordinadores dels polígons petroquímics, que s’ha tancat el dipòsit salí del Cogulló i la vaga de Ferrovial, a més dels darrers resultats electorals, entre altres notícies.

Descarregar

Eina digital 108

21 de juny de 2019

En aquest número parlem de les assemblees de CCOO a Kao i a Endesa, la jornada del grup internacional d’indústria, l’ERO de Ferrovial, la inauguració de la nova planta de Boehringer, l’accident de Carburos Metálicos, el projecte TecniCCOOs i els darrers resultats positius a les eleccions sindicals.

Descarregar