Les violències i discriminacions que pateixen les dones grans

Les desigualtats de gènere en la vellesa poden manifestar-se en molts aspectes: com la condició jurídica, l’accés a la propietat, l’accés al crèdit, pensions contributives més baixes i pensions de viduïtat mínimes. Sovint es produeix violència i mals tractes en la intersecció de l’edat i el gènere.

Bretxa en les pensions de les dones

Les pensions de les dones son més baixes com a conseqüències de totes les desigualtats que es donen en l’àmbit laboral: discriminació salarial, més contractes a temps parcial, excedències (per cura de la família), dificultats per a una categoria superior i formació (a causa de la incompatibilitat d’horari pel rol assignat a les dones per part de la societat masclista i patriarcal en la qual vivim).

Per tant, exigim a tots els agents socials que, a l’hora de negociar, ho facin amb perspectiva de gènere, per revertir les desigualtats que patim les dones i acabar amb la pobresa.

Dones i salut

Les dones grans, en una societat de consum, som clarament un objectiu potencial per a l’economia.

Les dones vivim més anys que els homes, però amb una qualitat de vida més precària per un seguit de condicionants, com són: la falta de corresponsabilitat a la llar, treball laboral, feina a casa i com a cuidadores de grans i petits, dones actives i útils per a la societat, i per tant ens fan creure que necessitem productes per mantenir-nos bé, segons els estàndards que ens volen imposar.

Ens venen!!!!!

  • Cremes per eliminar arrugues (es que els homes no tenen arrugues?)
  • Compreses per a la incontinència, això sí, que no es notin (és que els homes no pateixen
    incontinència?)
  • Gel per fixar la pròtesi dental (és que els homes no porten pròtesi dental?)
  • Vitamines per poder córrer i saltar amb la gent petita de la família (és que els homes no poden saltar i corre amb la família? I cal saltar?)
  • Ens ofereixen cuidadores, no cuidadors (és que els homes no poden ser cuidadors).


Podríem dir més coses, però la finalitat és denunciar sobre com ens manipulen en els mitjans de comunicació.

Pel que fa a la salut, els serveis mèdics de la Seguretat Social ens van excloent progressivament
de determinats serveis: revisions ginecològiques, mamografies, citologies, etc. També hi ha un abús de medicalització, sobretot en aquelles malalties vinculades a les condicions de vida i els estereotips de gènere.

Per tant exigim

  • No ser objecte publicitari absurd. Volem ser qui som.
  • Una política de salut física i mental que inclogui la prevenció, i dotada de pressupost suficient.
  • Que la Seguretat Social no ens discrimini ni per raó de gènere ni per l’edat, i que ens atengui per les nostres necessitats reals.

JA N’HI HA PROU!!!!!