Devolució del 60 % de la paga extra del 2013 que van retallar al personal del sector públic de la Generalitat

Aquesta devolució afecta només als funcionaris/àries jubilats i jubilades que van estar en actiu fins al 31 de desembre del 2013

Aprovat el  DECRET LLEI 3/2020, d’11 de febrer,  sobre l’increment retributiu per a l’any 2020 per al personal del sector públic de la Generalitat de Catalunya.
Preveu  la devolució del 60 % de la paga extra del 2013 que ens van retallar. El retorn es farà en un sol pagament. No hi consta la data, tot i que continuem exigint que sigui immediat, i en qualsevol cas en la primera meitat de l’any.
Aquesta devolució afecta només als funcionaris/es  jubilats i jubilades, així com al professorat jubilat de l’escola concertada,  que  van estar en actiu fins   el 31 de desembre  de  2013  *
Convé recordar que ambdós aspectes del decret llei són fruit dels acords amb CCOO. Seguirem compromesos en la recuperació de tots els drets, condicions laborals i salarials que ens van retallar amb l’excusa de la crisi.
* “Article 2

Recuperació parcial de l’import de la paga extraordinària de l’any 2013.

1. El personal del sector públic, inclosos els alts càrrecs i directius, que van deixar de percebre de forma efectiva durant l’exercici 2013 la quantia equivalent a l’import d’una paga extraordinària, paga addicional del complement específic o equivalent, percebrà el 60% de l’import que es va deixar de percebre en aplicació d’aquesta mesura de reducció retributiva.

2. Aquest abonament es realitzarà en una sola vegada, durant l’any 2020 i en concepte de recuperació dels imports deixats de percebre de manera efectiva en aplicació de l’Acord GOV/19/2013, de 26 de febrer, pel qual s’adopten mesures excepcionals de reducció de les despeses de personal per a l’exercici pressupostari 2013 i l’Acord GOV/20/2013, de 26 de febrer, pel qual s’adopten mesures excepcionals de reducció de les despeses del personal al servei de l’Administració de justícia, per a l’exercici pressupostari 2013.

3. Les quantitats resultants seran objecte d’adequació, si escau, en els casos en què s’hagin percebut quantitats equivalents per aquest concepte en execució d’una sentència o d’altres resolucions judicials, o per altres circumstàncies.”