Manifest per unes pensions dignes

Els pensionistes i jubilats de CCOO i d’UGT, durant aquests últims anys, anem denunciant que les mesures que es prenien per sortir de la crisi no eren les idònies, ja que afectaven de forma desequilibrada la societat, perjudicant majoritàriament la seva part més feble, i de manera intensa la gent gran.

Es parla molt de l’envelliment actiu, però per a això les administracions públiques tenen l’obligació de buscar els recursos necessaris assegurant que les pensions siguin suficients per viure dignament. Per a això, s’ha de promoure una millora de les quanties de les pensions, tant contributives com no contributives.

Lluny d’això, el Govern s’ha centrant a garantir la seva viabilitat financera, a costa de danyar la seva capacitat econòmica, impossibilitant al sistema proporcionar pensions dignes durant la jubilació.

En aquests moments, el que cal és una altra política econòmica, que promogui un creixement inclusiu (amb més ocupació estable i salaris que participin de la prosperitat de les empreses), cosa que augmentaria de manera sostinguda els ingressos del sistema.

Feu clic per veure el Manifest per les pensions dignes