CCOO guanya una sentència d’un Jutjat Social de Barcelona que en contradiu una del TC que negava als pensionistes el seu dret de revalorització de les pensions

El Jutjat Social número 12 de Barcelona ha dictat una sentència que dóna la raó a CCOO en el sentit que les pensions s’han de revaloritzar amb referència de l’IPC. Aquesta és una nova resolució judicial guanyada pel Gabinet Jurídic de CCOO de Catalunya on es diu que la normativa espanyola vulnera greument les normes internacionals sobre seguretat social. Concretament la llei espanyola vulnera la Carta social europea en la versió del 1961 ratificada per Espanya i el Protocol de 1988, també ratificat per l’Estat espanyol. També vulnera el Conveni de l’Organització Internacional del Treball (OIT), número 102, sobre seguretat social. I també és contrària al Codi europeu de seguretat social, signat a Estrasburg el 16 d’abril de 1964 i ratificat el 4 de febrer de 1994 per Espanya i publicat al BOE número 65 de 17 de març de 1995.

 

Aquesta sentència és posterior a la del Tribunal Constitucional que negava als pensionistes el seu dret al fet que les seves pensions fossin revaloritzades perquè entenia que era una “mera expectativa de dret”.

 

La sentència del Jutjat Social número 12 de Barcelona argumenta que els jutges estan obligats a aplicar la normativa internacional que hem descrit i que forma part de l’ordenament jurídic nacional. Així ho entén la doctrina científica i diverses resolucions judicials, fins i tot del mateix Tribunal Constitucional.