La Federació de Pensionistes i Jubilats de CCOO reclama que la pensió mínima sigui igual al salari mínim interprofessional

En el marc de l’1 d’octubre, Dia internacional de les persones grans

Demà, dijous 1 d’octubre, se celebra el Dia internacional de les persones grans. En aquest marc, la Federació de Pensionistes i Jubilats de CCOO reclama un seguit de reivindicacions per aquest col•lectiu on existeixen grans borses de pobresa i marginació que estan patint les conseqüències de la crisi de manera més intensa, tenint en compte la seva fragilitat.

CCOO reclama que la pensió mínima sigui igual al salari mínim interprofessional i que la pujada de les pensions mínimes amb cònjuge a càrrec sigui del 26% en el conjunt de la legislatura, compromís adquirit pel Partit Socialista. CCOO reclama també la creació d’un complement de solidaritat de 1.400 euros anuals per a pensionistes de viduïtat amb ingressos baixos i visquin sols.

CCOO considera d’especial importància el desenvolupament de la Llei de dependència i, en relació amb l’assistència sanitària a la gent gran, el sindicat considera demandes prioritàries la millor atenció hospitalària amb la implantació a tots els hospitals dels serveis de geriatria atesos per especialistes, programes d’educació sanitària per potenciar l’autocura de la salut, participació de la persona gran en una societat per a totes les edats, on es prioritzi la solidaritat intergeneracional com a base per a una societat més justa i equitativa, protecció legal davant abusos, violència, maltractament, etc, ja que l’edat i algunes condicions d’incapacitat converteixen la persona gran en molt vulnerable, i l’atenció especial per a prevenir i vigilar la salut mental i els problemes psicològics que apareixen en la gent gran.

Aquesta llista de reivindicacions són el cavall de batalla de la Federació de Pensionistes i Jubilats de CCOO de Catalunya, qui la portarà a totes les taules de negociació.