Els comitès de Nissan demanen obrir una mesa tripartida entre governs, empresa i sindicats per assegurar la continuïtat de les plantes a Catalunya

Reunió d’avui dilluns amb l’Administració

Avui dilluns ha tingut lloc una reunió dels quatre sindicats que componen els comitès d’empresa de Nissan a Catalunya amb la Secretaría General de Industria y de la Pequeña y Mediana Empresa del Ministerio de Industria, la Direcció General d’Indústria del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, i la Delegada del Govern a Catalunya.

L’Administració ha informat els sindicats que ha tingut contactes amb l’empresa, a la qual ha insistit que obri una mesa de negociació i trobi solucions industrials per assegurar la continuïtat de les plantes. També ha exposat a l’empresa que amb l’ERO sobre la taula és impossible establir una negociació, a més de transmetre-li el rebuig de la representació de la plantilla.

A la reunió d’avui els comitès d’empresa de Nissan han reiterat l’exigència de la retirada de l’ERO perquè s’ha plantejat en frau de llei i han reclamat el suport efectiu de l’Administració recuperant l’autorització laboral de l’ERO i modificant l’article 51 de l’Estatut dels treballadors.

La representació sindical ha expressat que és imprescindible obrir una mesa tripartida entre governs, empresa i sindicats, sense límits en la negociació, per trobar solucions industrials i assegurar la continuïtat de les plantes de Nissan a Catalunya.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 13 de juliol de 2020