Vaga a l’escorxador Avidel els dies 9 i 10 de desembre

CCOO denuncia que la direcció està intentant coaccionar les treballadores i treballadors perquè no facin vaga.

El dia 9 es farà una assemblea general de delegats i delegades de les indústries càrnies davant de l’escorxador i, un cop acabada, es concentraran a les portes en suport a totes les persones que treballen a Avidel.

CCOO d’Indústria ha tornat a convocar vaga a Avidel (Lleida), del Grup Vall Company, els propers dies 9 i 10 de desembre per exigir a l’empresa que totes les persones que treballen a l’escorxador passin a ser plantilla directa de l’empresa principal Seresse (antiga Milsa) i es posi fi a la precarietat laboral existent. La vaga s’iniciarà el dia 8 de desembre a les 21 hores.

La direcció d’Avidel ha dinamitat la possibilitat d’arribar a un acord, ja que insisteix a mantenir les empreses multiserveis, amb unes condicions laborals i econòmiques inferiors a les que marca el conveni de referència del sector, el Conveni estatal d’escorxadors d’aus i conills. A més, està coaccionant les treballadores i treballadors, tant de l’empresa principal com de les subcontractes, amb mètodes reprovables d’advertència i amenaces perquè no facin vaga. Una conducta del tot inacceptable que CCOO d’Indústria ja ha denunciat davant la Inspecció de Treball, ja que suposa la vulneració del dret fonamental de vaga dels treballadors i treballadores.

Coincidint amb la vaga d’Avidel, CCOO d’Indústria ha convocat els delegats i delegades de les indústries càrnies de Catalunya que estan sota el paraigües del Conveni estatal de les indústries càrnies a una assemblea general per explicar i validar el preacord assolit  sobre el conveni. L’assemblea es farà el dia 9 de desembre, a les 10 del matí, a Lleida, davant de l’escorxador d’Avidel, d’una banda, per donar suport a les persones que treballen a l’escorxador en la seva reivindicació per unes condicions de treball dignes. De l’altra, per deixar clar al Grup Vall Companys que CCOO estem compromesos per posar fi a la precarietat existent, i que lluitarem al sector dels escorxadors d’aus i conills, com hem fet a les càrnies, per erradicar les males praxis laborals.

L’assemblea comptarà amb la participació del responsable estatal de Negociació Col·lectiva de CCOO de Industria, Vicente Canet; del secretari general de CCOO d’Indústria de Catalunya, José Antonio Hernández, i el secretari general de CCOO de Catalunya, Javier Pacheco.

A les 10 h, just abans de començar l’assemblea, responsable estatal de Negociació Col·lectiva de CCOO de Industria, Vicente Canet; el secretari general de CCOO d’Indústria de Catalunya i estatal, José Antonio Hernández, i el secretari general de CCOO de Catalunya, Javier Pacheco, estaran a disposició dels mitjans de comunicació.

AGENDA: 10 h, davant les portes de l’escorxador Avidel (carretera LL-11, km 5, Lleida)