CCOO de les Terres de Lleida denuncia la impossibilitat d’adquirir i recarregar les targetes ATM

Títols de transport

CCOO manifesta que a les estacions de Cervera, Tàrrega i Bell-lloc s’hi ha deixat de vendre bitllets i informar els viatgers, des del dia 1 de gener. L’estació de Lleida Pirineus és l’única de tota la província on es poden adquirir presencialment els títols de transport de Rodalies de Catalunya i Renfe.

Segons CCOO, la venda i la informació presencial a les estacions s’ha de mantenir perquè així ho demanen els ciutadans que volen utilitzar aquest servei públic. El servei no pot ser substituït ni per les màquines d’autovenda, que són poc operatives, tenen múltiples avaries, no compten amb l’adequat manteniment i no admeten totes les tarifes, ni per la venda en línia, que no és adequada per al tipus de persones que utilitzen aquests serveis.

Així mateix resulta incomprensible que sent les targetes ATM de l’Àrea de Lleida els títols de transport més utilitzats per la gran majoria d’usuaris del ferrocarril convencional, a cap estació de Rodalies de Catalunya de la província de Lleida en sigui possible la venda i la recàrrega, i que tampoc sigui possible que els interventors, a dalt del tren, puguin recarregar-les i així atendre les persones que hi accedeixen en estacions i baixadors sense venda de títols de transport.

Per tot això CCOO de Lleida sol·licita a Rodalies de Catalunya i a Renfe:
– Que es realitzi el servei presencial de venda de bitllets, de venda i recàrrega de targetes ATM i la gestió de les seves incidències, a les estacions de les poblacions de més de 5.000 habitants situades dins la zona d’integració tarifària de Lleida, que comprendria les estacions de Cervera, Tàrrega, Bellpuig, Mollerussa, les Borges Blanques i Lleida Pirineus.
– Que es doti els interventors a bord del tren dels mitjans necessaris per poder realitzar la recàrrega de les targetes ATM per poder atendre els usuaris i usuàries que accedeixin a estacions i baixadors sense venda presencial.

Finalment, el sindicat vol manifestar que considera que són les administracions públiques les que han d’impulsar la creació del nucli de Rodalies de Lleida, incrementar les freqüències i adequar els horaris per garantir les necessitats de mobilitat obligada de les persones, cosa que comportaria un increment notable del nombre persones usuàries del ferrocarril, i en destacaria la seva rendibilitat social com a element vertebrador del territori, la seva accessibilitat, la seva baixa sinistralitat i els seus avantatges ecològics evidents i àmpliament reconegudes.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 10 de gener de 2020