CCOO de Renfe Barcelona denuncia la salvatge agressió soferta per un interventor en ruta en la línia R3 de Rodalies de Catalunya

El dissabte 22 d’agost al matí un interventor en ruta de Rodalies de Catalunya va ser salvatgement agredit per un viatger desproveït de bitllet en l’estació de Mollet Santa Rosa.

Quan estava realitzant les seves tasques al tren el viatger es va abocar de manera inesperada i li va donar una mossegada en l’orella seccionant-li el lòbul. Va haver de ser evacuat a l’Hospital de Mollet del Vallès i intervingut quirúrgicament en un altre centre per iniciar el procés de reconstrucció.

El viatger va fugir abans que es personessin les forces de seguretat, per això no es va poder procedir a la seva detenció ni a la seva identificació per establir la denúncia.

De nou es posa de manifest les condicions de precarietat extrema de seguretat en la qual els interventors de Rodalies de Catalunya presten el seu servei en trens i estacions. Les agressions a treballadors i viatgers són reiterades i insostenibles, excessives en relació a altres maneres de transport de la ATM.

Una vegada més, CCOO denuncia les precàries condicions de seguretat als trens i estacions tant per als treballadors de Rodalies de Catalunya com pels milers de viatgers diaris que utilitzen el servei. El mateix dissabte i en la mateixa línia R3, va haver-hi furts i intimidacions a viatgers per individus amb arma blanca.

La Conselleria de Territori i Sostenibilitat titular del servei, la Conselleria d’Interior responsable de la Brigada de Transports dels Mossos d´Esquadra i la Direcció de Rodalies de Catalunya de Renfe, responsable de la prestació del servei, són els únics responsables d’aquesta situació de falta de seguretat de treballadors i viatgers i de l’absència d’unes condicions dignes de qualitat del servei, similars a altres operadors de l’àmbit de Catalunya i d’altres nuclis de rodalies de l’Estat.

L’objectiu d’aquesta nota de premsa és alertar de la situació real del ferrocarril de proximitat per a la majoria de la ciutadania (rodalies): absència de plantilles necessàries, paràlisi de les inversions en infraestructures, trens i en accessos a les estacions, frau galopant que no es vol afrontar, rigidesa tarifària de la Generalitat no concorde a les condicions socials de la ciutadania.

CCOO denuncia que mentre passa tot això,  uns responsables polítics eludeixen els problemes i uns altres, instrumentalitzen electoralment les inversions poc sostenibles en Alta Velocitat.