Temps de Voluntariat per la llengua!

CCOO de Catalunya, a través del seu Servei Lingüístic, i amb la col·laboració estreta del CFA Manuel Sacristán, està adherida al Voluntariat per la llengua (VxL), impulsat per la Generalitat de Catalunya.

El funcionament del programa és senzill: la parella, formada per una persona que parla català habitualment (voluntari/ària) i una persona que vol practicar-lo (aprenent/a), queda una hora per setmana (durant un mínim de deu setmanes) per conversar. La idea és que ho facin en entorns distesos, com si fossin amics. De fet, al final, moltes d’aquestes parelles arriben a ser-ho.

Les parelles s’han fet tradicionalment de manera presencial, però les circumstàncies actuals han potenciat una altra fórmula que, de fet, el programa ja tenia en marxa: el Voluntariat per la llengua virtual (https://www.vxl.cat/virtual). Aquesta modalitat permet la pràctica del català a través de la videotrucada entre dos membres d’una parella lingüística.

Per apuntar-t’hi, has d’anar al web següent: https://www.vxl.cat/participa-hi. Un cop aquí només cal que emplenis la fitxa d’inscripció amb les teves dades, que triïs la modalitat virtual i que, quan et demani si pertanys a una organització o entitat, especifiquis que ets de CCOO.

Per a qualsevol consulta, no dubtis a escriure’ns a: [email protected].