Per primavera, Voluntariat per la llengua virtual!

La primavera ens omple d’energia i de ganes d’encetar nous propòsits. El Voluntariat per la llengua és, sens dubte, un dels projectes que val la pena tenir en la llista de prioritats. CCOO de Catalunya participa en el programa des del 2003 a través del seu Servei Lingüístic, que gestiona les parelles lingüístiques i en fa el seguiment. En aquest sentit, l’estreta col·laboració del Centre de Formació d’Adults Manuel Sacristán del sindicat és cabdal, ja que aporta molts dels participants al programa. 

Les parelles s’han fet tradicionalment de manera presencial, però la irrupció de la COVID-19 ha potenciat una altra fórmula que, de fet, el programa ja tenia en marxa: el Voluntariat per la llengua virtual (www.vxl.cat/virtual). Aquesta modalitat és, en aquests moments, l’opció recomanada, ja que permet la pràctica del català a través de la videotrucada entre dos membres d’una parella lingüística. Les parelles lingüístiques estan formades per un voluntari o voluntària, que parla català fluidament, i un aprenent o aprenenta, que en té coneixements bàsics i vol adquirir desimboltura a l’hora de parlar-lo. Només cal disposar d’una hora a la setmana, durant deu setmanes, per conversar en català de manera virtual. 

Per apuntar-t’hi, has d’anar al web següent:  www.vxl.cat/participa-hi. Un cop aquí només cal que emplenis la fitxa d’inscripció amb les teves dades, que triïs la modalitat virtual i que, quan et demani si pertanys a una organització o entitat, especifiquis que ets de CCOO de Catalunya. Per a qualsevol consulta, no dubtis a escriure’ns a:  [email protected].