CCOO alerta de la preocupant situació sanitària a les terres de Lleida

Des de CCOO volem expressar la nostra preocupació davant dels esdeveniments que estem vivint durant aquests dies amb els rebrots de COVID-19 a la comarca del Segrià.

La situació en si de moment no és dramàtica pel nombre d’ingressos de pacients greus, però en aquesta ocasió no esperàvem un rebrot a l’estiu, tot apuntava a l’octubre, i ens ha agafat amb un personal sanitari esgotat, que veu patir el seu descans de vacances, que torna a reviure el fet de treballar cada dia amb canvis de contingència i amb una tornada a la normalitat que es veu amenaçada pels possibles contagis i traçabilitat del virus.

A tot això s’hi suma la falta de personal per si és necessari, la falta de llits de crítics per atendre pacients amb COVID i no COVID, l’endarreriment de nou d’intervencions quirúrgiques, el tancament de CAP a la ciutat i els problemes derivats del desgast físic, emocional i psicològic.

CCOO volem denunciar que la Conselleria de Salut no està responent a les necessitats que tenim en aquests moments, amb una sensació d’abandonament i de gir de rumb sense cap planificació institucional. No és bo crear alarmisme i por a la població perquè no es tingui clar el que s’ha de fer, i tampoc per no haver actuat davant d’un problema social quan era el moment.

Lleida sempre ha patit una infradotació pressupostària, unes infraestructures obsoletes i unes ràtios de personal molt baixes. Des de CCOO sempre hem defensat que necessitem un hospital de nivell terciari. Tenim una població molt dispersa i envellida i per tant ens fa falta una atenció primària ben dotada. Actualment no tenim ni un CUAP per a tota la província.

Ara toca demanar responsabilitats per la falta de lideratge institucional que està mostrant el Departament de Salut en aquests moments.