Reestructuració CaixaBank: tret de sortida a la negociació

Ahir va començar la negociació laboral més important en la història de la concentració bancària a Espanya. Per dur-la a terme, la taula ha quedat constituïda en base a les regles de l’art. 41 que limita a 13 els representants amb la següent composició per donar veu a les organitzacions que quedaven fora

Representantes Mesa                         %
CCOO                    5                           36,33%
SECB-FINE            3                           25,65%
UGT                       2                            17,96%
ACCAM                1                               6,96%
CIC-SATE              1                             5,91%
Resto sindicatos 1                             1,03%

CCOO ha sol·licitat la retirada de la taula dels arts. 41 i 51 per negociar a l’ús i en l’àmbit de l’empresa a l’empara dels acords vigents.

De nou, CaixaBank incompleix els seus compromisos i es nega a retirar-lo apostant per negociar limitant terminis i amb l’amenaça jurídica de l’aplicació unilateral si no hi ha acord.
Independentment de el format de negociació, els objectius de CCOO, sindicat majoritari a les dues entitats fusionades, no canvien:
• Evitar les mesures traumàtiques i primar la voluntarietat.
• Mantenir i millorar les condicions de la plantilla que segueixi treballant a CaixaBank.

CCOO de nou allarga la mà a totes les organitzacions sindicals per fer front junts a el procés de reestructuració més difícil fins al moment.

La Direcció ha obert aquest procés de reestructuració que afectarà tota la plantilla i suposarà acomiadament col·lectiu i modificació substancial de les condicions de treball. La propera reunió serà dimarts, 20 d’abril.