Preacord en el conflicte dels sectors de jardineria, sanejament urbà i enllumenat de Figueres

Si l’assemblea de treballadors i treballadores el ratifica, la vaga quedarà desconvocada definitivament

En la mediació d’ahir del conflicte dels sectors de serveis públics de jardineria, sanejament urbà i enllumenat de la ciutat de Figueres, realitzada en el Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, a les 20.30 h es va arribar a un preacord entre les parts que si el ratifica l’assemblea de treballadors d’avui suposarà la desconvocatòria definitiva de la vaga convocada.

Des del comitè de vaga es volen fer les següents apreciacions:

Que les demandes de la part social han tingut dos punts claus: el manteniment de les condicions laborals per a tots els sectors i la no acceptació de la doble escala salarial davant de les pretensions de les empreses que dos treballadors que fan la mateixa feina cobrin diferent.

Que la convocatòria de vaga ha estat l’ultima eina que ens ha deixat la patronal per defensar el nostres interessos, tot i ser conscients de les dificultats que suposava la situació de pandèmia, i el perjudici que la manca de sensibilitat negociadora del govern de la ciutat podia comportar per a la ciutadania.

El preacord que ha de ratificar l’assemblea de treballadores i treballadors, és un acord de mínims:

Un conveni a dos anys (2021 i 2022), amb algunes petites millores salarials per a les categories amb els salaris més baixos, i alguns acords de millora en les condicions laborals. De totes fmaneres la part més important és que amb l’acord mantenim les condicions laborals dels sectors afectats  i, s’impossibilita la doble escala salarial en aplicar-se a les noves contractacions d’aquests sectors el mateix conveni.

Des de CCOO ens alegrem de l’acord, però no volem deixar d’assenyalar el govern municipal com el primer responsable de la situació viscuda, i la seva manca d’implicació en un conflicte tan important per a la ciutat de Figueres.