CCOO de Catalunya s’afegeix a la iniciativa del Sector del Mar de Múrcia per aturar un transport d’armes a Israel

CCOO a la Regió de Múrcia, ha sol·licitat a la Capitania Marítima de Cartagena que realitzi una inspecció i la posterior immobilització del vaixell de càrrega BorKum. Hem pres aquesta decisió perquè sospitem que el vaixell transporta armes destinades a Israel, la qual cosa incompleix el Tractat sobre el Comerç d’Armes de les Nacions Unides.

Segons els codis d’identificació de la càrrega, hem detectat que el BorKum porta 20 tones de motors de coets (codi ONU classe 1.3C 186), 12,5 tones de coets amb càrrega explosiva (181), 1.500 kg de substàncies explosives (477) i 740 kg de càrregues i propulsors per a canons. Aquesta informació ens preocupa profundament, ja que la destinació final d’aquest armament és Israel, un Estat actualment investigat per genocidi contra el poble palestí i diverses vulneracions dels drets humans.

Des de CCOO, considerem que el transport d’aquestes armes viola el Tractat sobre el Comerç d’Armes de les Nacions Unides, que regula el comerç internacional d’armes convencionals per evitar conflictes i abusos dels drets humans.

La nostra petició busca garantir el compliment dels tractats internacionals i assegurar que no es contribueixi a l’agreujament dels conflictes armats ni a la vulneració dels drets humans. Per això, demanem la col·laboració de les autoritats portuàries i de la comunitat internacional per prendre les mesures necessàries i impedir que el BorKum continuï la seva ruta cap al port d’Ashdod a Israel.

Aquest cas posa de manifest la importància de la vigilància i el control en el comerç d’armes per part de tots els actors implicats, incloent-hi nosaltres com a sindicat, les autoritats marítimes i les organitzacions internacionals, per garantir la pau i la seguretat global.