La intransigència de la patronal UPM ens aboca a una vaga general al sector del metall de Barcelona

CCOO i UGT iniciaran una campanya d’assemblees per preparar la vaga i fer entendre a la patronal que els acords s’han de complir

El judici per l’incompliment del Conveni de la indústria siderometal·lúrgica de la província de Barcelona per part de la patronal UPM, que ha tingut lloc aquest matí, ha quedat vist per sentència. La patronal s’ha reiterat en els seus arguments per no actualitzar les taules salarials, malgrat que reconeixen que és el que s’hauria de fer.

Aquesta intransigència de la patronal ens porta a una convocatòria de vaga general al sector del metall de la província de Barcelona en els propers mesos. CCOO d’Indústria i UGT-FICA començaran a definir els propers dies l’estratègia de mobilització i faran assemblees a les empreses i centres de treball per preparar la vaga.

La patronal no pot menystenir els milers de persones que treballen al sector del metall de la província de Barcelona. UGT i CCOO escalaran el conflicte fins que la patronal entengui que els acords estan per complir-los i no pararan fins que pagui el que deu als treballadors i treballadores del metall.

En paral·lel a aquest escenari, CCOO d’Indústria i UGT-FICA també es preparen per entomar la negociació del nou conveni, amb una defensa aferrissada de la plataforma sindical conjunta. Una plataforma que té com a principals objectius la garantia del poder adquisitiu, amb uns increments reals i amb una clàusula de revisió salarial; la conquesta de drets, com a la participació en l’evolució industrial de les empreses, la gestió mediambiental o la igualtat efectiva i real, i la millora de les condicions laborals, que passa per una reducció de la jornada laboral anual, per la millora dels permisos i per una aposta per la formació dels treballadors i treballadores, com a element essencial en ple procés de canvi de model industrial.