STOP temporalitat

Acció Jove mostra el seu frontal desacord amb la proposta del govern de suspendre la prohibició d’encadenar contractes temporals i l’allargament de l’edat màxima dels contractes de formació

Segons va anunciar ahir el President Zapatero i les informacions més detallades aparegudes avui en un mitjà de comunicació, el govern de l’estat pretén aprovar aquest divendres un Reial Decret de mesures laborals.

Aquest, modificaria l’edat màxima pels contractes de formació que passaria de 25 a 30, prorrogaria els 400€ que reben les persones en atur que han esgotat els subsidis o que no tenen dret a ells, i suspendria de forma temporal l’Article 15.5 de l’Estatut del Treballador on es limita el temps durant el que es poden encadenar contractes temporals. Des de l’aprovació del Reial Decret, no existiria límit perquè una persona tingui diversos contractes temporals, consecutius o no, fins i tot si aquests són d’una mateixa empresa.

Seran els joves per tant, els més perjudicats d’aquesta mesura, ja que afectarà principalment a aquells que tinguin o hagin tingut recentment un contracte temporal.

Des d’Acció Jove – Joves de Comissions Obreres de Catalunya volem manifestar el nostre frontal desacord amb la citada mesura i amb l’allargament de l’edat màxima dels contractes de formació.

Les taxes de temporalitat a Catalunya (i també òbviament a Espanya) són del tot inacceptables; de fet, tal i com ja anunciàvem en un estudi presentat anteriorment, des de l’entrada en vigor de la Reforma Laboral no hi ha hagut un creixement sostingut del nombre de contractes i ha augmentat moltíssim la temporalitat de la contractació. Entre els joves, més del 90% de la nova contractació és temporal.

Tampoc la bonificació del contracte de formació i el foment del de pràctiques han suposat més inserció laboral dels joves.

Actualment, si a Catalunya tenim un 18% d’atur general, entre els menors de 25 anys és d’un 42%, i desafortunadament, les mesures que contínuament presenta l’executiu no van ecap a una estabilitat contractual sinó que precaritzen, encara més, el mercat de treball.

Des d’Acció Jove emplacem doncs a l’executiu a aplicar mesures dirigides cap a la millora del benestar de la gent i no cap a acontentar els mercats i les patronals. I demanem que el citat esborrany no sigui aprovat i la immediata retirada de la reforma laboral.