Ens adherim a la convocatòria internacional de la concentració en defensa del dret al propi cos, davant la repressió contra el dret a l’avortament als EUA

Des de CCOO rebutgem enèrgicament aquest intent de fer retrocedir els drets de les dones. L’ofensiva internacional i permanent del sistema patriarcal i masclista per al control de la vida i els cossos de les dones és denigrant, retrògrada i vulnera els drets humans.

Els governs conservadors, l’auge dels partits d’extrema dreta i la impunitat de grups clarament misògins mostren, amb aquesta i altres accions, un atac clar i directe contra les dones, en un intent de fer retrocedir i restringir els seus drets (recordem-ho: els drets de més de la meitat de la població mundial). Tant és així que avui dia ens trobem amb una llarga llista de països —com Andorra, Polònia, Nova Zelanda i Costa Rica, entre d’altres— que prohibeixen a les dones el dret a l’avortament i que, per tant, atempten contra la seva llibertat individual, a més d’incorporar un fort component de lluita entre classes socials, una forma forma d’imposar l’autoritarisme en democràcia. Tant és així també que, en la seva intenció de frenar el nombre d’interrupcions voluntàries de l’embaràs per la via de la legislació, no només no aconsegueixen aquest objectiu, sinó que aboquen les dones a avortar en condicions clandestines que provoquen riscos a la seva salut i moltes vegades fins i tot la mort.

Històricament, ha existit una intromissió en la vida i els drets sexuals i reproductius de les dones, fet que ha estat clau per mantenir el sistema patriarcal i repressiu. I els atacs són més ferotges a mesura que el feminisme continua expandint-se en la societat.

Per tot això, des de CCOO fem una crida a participar a la convocatòria en defensa del dret al propi cos, el proper dissabte, 14 de maig, a les 18 hores, a la plaça de Sant Jaume de Barcelona.