El sector TIC es tornarà a mobilitzar els dies 17 i 18 de novembre per un conveni de consultoria digne

El proper dijous 18 de novembre a les 10:00 hores CCOO es concentrarà a Barcelona davant l’esdeveniment de WomanLiderTIC a la seu de Barcelona Activa

Les protestes se centraran en dos esdeveniments tecnològics de rellevància, l’Smart Energy Congress a IFEMA-Madrid i el WomanLiderTIC a Barcelona.

El 15 de novembre passat va tenir lloc una nova reunió de la mesa de negociadora del conveni de consultoria. La patronal havia sol·licitat ajornar la convocatòria anterior, planificada originalment per al 10 d’octubre passat, per la necessitat d’un marge de temps més gran per preparar una nova proposta.

Des de CCOO vam acudir, com sempre, a la reunió amb l’esperança de veure un gir de guió a l’estratègia de la patronal, en què comencessin a veure avenços significatius que permetessin acostar-se a l’objectiu d’acordar un conveni de consultoria digne i acord amb la realitat del sector.

La patronal AEC ha presentat a taula una nova proposta però, una vegada més, torna a ser francament decebedora. Es queda molt lluny del que consideraríem una oferta a estudiar. La patronal i els seus associats continuen ancorats a la precarietat i no entenen que les plantilles estan fartes de perdre drets, any rere any.

Des del sindicat insistim que així és impossible aturar la fugida de talents. Continuen oferint salaris propers a l’SMI a titulats superiors, pujades per als propers anys que, encara que augmenten lleugerament, segueixen sent ridícules (entre 1,7 i el 2% per al 2023 i entre l’1,4 i l’1,7% per al 2024, en funció de l’àrea professional, amb l’IPC pels núvols). Són incapaços d’assimilar que el cost de la vida no para de créixer i que no es poden mantenir dietes o plus com el de quilometratge, sense pujades des de fa 18 i 21 anys, en valors més propers al segle XX que a l’any 2022.

Per tot això, des de CCOO confirmem que les mobilitzacions programades continuaran fins que la patronal es prengui de debò el futur del sector TIC i ofereixi unes condicions decents per al conveni i animen a totes les persones que treballen en consultoria, i a tots aquells que s’hi vulgui unir a participar en les concentracions dels dies 17 i 18 de novembre a Madrid i Barcelona, ​​en dos esdeveniments de rellevància per al sector:

-17 de novembre a les 11:00 hores, Smart Enegy Congress, IFEMA (accés sud, Av Partenon 5) Madrid.

-18 de novembre a les 10:00 hores, WomanLiderTIC, seu de Barcelona Activa, Carrer de la Llacuna 162, Barcelona.

A més, si la patronal segueix tancada a la negociació, ens veiem abocats a una probable convocatòria d’una nova jornada de vaga a principis de desembre.