Des de CCOO educació convoquem vaga els dies 25 i 26 de gener

Després del procés consultiu fet al conjunt del personal docent de pública no universitària, CCOO hem decidit continuar amb la convocatòria de vaga els dies 25 i 26 de gener. El sindicat ja havia fet un preavís de vaga al Departament de Treball contemplant aquest escenari com a possible i estàvem decidits a tirar-lo endavant si així ho decidia el col·lectiu docent.

Des de CCOO hem fet un procés participatiu amb l’objectiu de copsar l’opinió majoritària del personal docent. La consulta ha tingut com a resultat un 47,5% de vots favorables a fer vaga, un 42,1% de vots favorables a l’acord i un 10,4% d’abstencions. A més, el 95,9% de les persones que hi han participat ha considerat que els sindicats hem de demanar el parer a les persones afectades davant la possible signatura d’un acord, fet que posa en valor la pròpia consulta. que haguem realitzat la consulta. Tal i com ens vam comprometre a fer, per tant, des de CCOO assumim el resultat que ens ha comunicat la nostra afiliació i la plantilla docent i fem una crida a participar en les jornades de vaga convocades.

Dit això, des de CCOO també volem transmetre un parell de consideracions:

D’una banda, aquesta convocatòria de vaga és el fruit d’un procés de negociació fallit que té com a principal responsable el Departament d’Educació i el seu conseller Josep González- Cambray. El Departament no només no ha aprofitat els mesos de negociació passats fins a arribar a les darreres setmanes de desembre, sinó que, a més, tampoc ha sigut capaç de desbloquejar la negociació i arribar a un acord final en la darrera Mesa Sectorial que va tenir lloc el 19 de gener. El Departament hauria d’adonar-se que hi ha un malestar docent per temes tan cabdals com les retallades, les ràtios, el desplegament de l’educació inclusiva, la burocratització dels centres, la manca de temps per les coordinacions, etc. i que calen acords per donar sortida a aquests problemes.

D’altra banda, tot i que des de CCOO fem una crida a participar en la vaga de manera unitària, volem que es reforci aquesta mateixa l’acció unitària i seguir treballant de manera conjunta. Creiem que la nostra força ha de ser precisament la representació del major nombre possible de treballadors i treballadores del nostre sector. Les iniciatives unilaterals no donen resposta a tots els plantejaments col.lectius que des de CCOO pensem que han de regir la negociació o el conflicte amb el Departament. Tinguem clar qui és que hem de confrontar. Les vagues s’organitzen amb les persones treballadores als centres, no d’esquena a la gent, és a dir, es convoquen tenint en compte el seu sentir majoritari, fent assemblees que facilitin la participació, organitzant grups informatius, construint la unitat d’acció amb la resta de sindicats, etc.

Tot i això, i un cop fetes aquestes consideracions, us informem que CCOO treballarà les pròximes hores amb la resta de sindicats per assolir una articulació tan unitària com sigui possible de les jornades de vaga del 25 i el 26.

Us animem un cop més a participar de la vaga!!

Tu tens la paraula, tu decideixes!!