CCOO manifesta la seva preocupació davant l’ERO temporal anunciat a Kostal Eléctrica

Caiguda del 25-30 % en la producció per a les properes setmanes

La direcció de Kostal Eléctrica, de Sentmenat, s’ha reunit amb el comitè d’empresa i li ha anunciat que presentarà un ERO temporal per a tota la plantilla, davant la manca de components derivada de l’afectació del coronavirus (COVID-19) tant a la Xina com a Europa. La manca d’informació sobre les produccions dels proveïdors xinesos, els trànsits alterats i l’arribada del coronavirus a Europa han provocat una situació d’incertesa per als pròxims mesos, que fan preveure una caiguda del 25-30 % en la producció per a les properes setmanes, segons ha comunicat la direcció de Kostal Electrónica.

CCOO d’Indústria veu amb preocupació aquest escenari, que pot afectar negativament el sector de components de l’auto amb un degoteig d’expedients a les empreses que treballen amb components electrònics provinents dels països asiàtics.

En el cas de Kostal Eléctrica, CCOO demana a la direcció que s’esgotin les mesures de flexibilitat que ja s’han començat a aplicar abans de plantejar un ERO i que busqui alternatives temporals per intentar resoldre aquesta situació, sense perjudicar les més de 800 persones que treballen a la planta, entre plantilla i personal amb contractes temporals.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 12 de març de 2020