Suport de CCOO a l’Acord de pau de Colòmbia

Cooperació amb les organitzacions sindicals colombianes

CCOO de Catalunya i la Fundació Pau i Solidaritat del sindicat manifesten públicament el seu suport a l’Acord de pau signat el 26 de setembre entre el Govern colombià i les FARC, que posa fi al conflicte armat intern més llarg d’Amèrica Llatina, amb una durada de 52 anys.

Es tracta d’un acord històric i suposa l’inici d’una nova etapa que obre grans oportunitats per promoure els canvis necessaris que posin fi a la violència, impulsin transformacions davant les desigualtats i injustícies socials, i permetin construir una societat més igualitària, equitativa i justa.

Fem una crida a les treballadores i treballadors de Colòmbia exiliats, migrants i residents a Espanya perquè votin afirmativament en el plebiscit que se celebrarà el pròxim dia 2 d’octubre tal com està fent el moviment sindical colombià.

Animem a la participació en els actes que s’estan convocant en diferents espais promoguts per plataformes de solidaritat amb Colòmbia i altres organitzacions al voltant de la signatura de l’Acord de pau.

Donem suport a la proposta del moviment sindical colombià sobre la necessitat de complementar l’Acord de pau amb una agenda social que incideixi en l’atur, la informalitat laboral, els salaris baixos, la fam i la desnutrició infantil, que defensi l’educació pública, la salut i les pensions, que permeti construir un model social i econòmic més just i equitatiu amb treball digne per a tothom, que garanteixi la seguretat per als líders socials i els defensors i defensores dels drets humans, i que inclogui les reivindicacions democràtiques dels moviments sindicals i socials.

CCOO de Catalunya i la Fundació Pau i Solidaritat manifesten la seva solidaritat i el seu compromís de cooperació amb les organitzacions sindicals colombianes en aquest context transcendental per a les treballadores i treballadors i el poble colombià, i demanen a les institucions i organismes corresponents catalans que acompanyin, amb els recursos necessaris, la consolidació de la pau a Colòmbia.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 30 de setembre de 2016