Convocada vaga per als serveis de neteja de CESPA de la ciutat de Barcelona els dies 5, 6 i 7 de gener de 2022

La Secció Sindical de CCOO de l’empresa CESPA convoca vaga per als serveis de neteja dels districtes 3, 4, 5 de la ciutat de Barcelona, el dia 5, 6 i 7 de gener del 2022.

Després de diverses assemblees realitzades amb la plantilla dels serveis de neteja de la concessionària CESPA a la ciutat de Barcelona, i com a conseqüència que des de la nostra secció sindical portem molt de temps plantejant a l’empresa les diverses reivindicacions que motiven aquesta vaga, sense rebre’n resposta o solució .

Des de CCOO hem explicat a l’empresa la necessitat de consolidar la categoria professional de molts treballadors i treballadores que portem molt de temps realitzant tasques de categoria superior, que l’empresa paga, però que no reconeix ni formalitza. 

Volem una aplicació efectiva i adaptada a la realitat de Barcelona del pla d’igualtat que en l’actualitat hi ha a escala estatal, però que no resol les problemàtiques que tenim a Barcelona. 

Així mateix, i a diferència del que passa amb altres serveis al sector, nosaltres i els nostres companys i companyes hem de prestar el servei dels dies 24 i 31 de desembre durant el torn de nit. Aquesta qüestió impossibilita que les treballadores i treballadors que netegem la ciutat per a la ciutadania, tinguem la possibilitat de conciliar amb les nostres famílies. En conseqüència, portem temps plantejant a l’empresa la possibilitat de prestar el servei fins a les 14 h com es fa a molts altres municipis de Catalunya.

A dia d’avui, la nostra empresa ni tan sols ha fet entrega de la roba d’abric o alguns equips de treball a la plantilla, una plantilla que neteja els carrers de la ciutat de tarda, de nit i de matinada, i que està exposada a les condicions climatològiques adverses.

Per últim, també hem fet arribar la nostra voluntat que es desencalli la signatura del conveni i de l’actualització salarial que tenim pendent per als anys 2019, 2020 i 2021.  En conseqüència, i davant de la inacció de l’empresa en aquestes qüestions, convoquem unes jornades de vaga, que començaran a les 12 h  del proper dia 5 de gener, fins a les 12 h del dia 7 de gener del 2022.